keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Olli Immonen!



Miksi en saisi sanoa mielipidettäni?


Täällä länsimaissa tasa-arvo kuuluu sivistykseen, tämän lisäksi siihen kuuluu myös sananvapaus. Viimeaikainen monikulttuurisuus ja rasismi keskustelu on saanut jo sellaisen mittakaavan, mitä kaiken alullepanija Immonen kirjoituksellaan todennäköisesti haki. Onnea hänelle siitä vaikka paskaa tuleekin käteen. Päättäjä ovat tämän jälkeen ratsastaneet Immos kritiikillä ja hurskastelleet siinä sivussa ajaen omia ja puolueensa etuja. Poliittinen paini ja perussuomalaisten vastainen kritiikki vain voimistuu, mutta kukaan ei ajattele, me kaikki asumme samassa maassa puolueesta huolimatta. Mielestäni monikulttuurisuus on rikkaus niin kauan, kun maassa eletään maan tavalla. En minäkään lähde muslimi maihin asenteella "rakentakaa minulle sauna", "torstaisin on pakko olla hernekeittopäivä", "sika on parasta leivän päällä" ja "julkijuopottelu pitää sallia". Minut kivittään hengiltä tietyissä maissa näiden vaatimusten jälkeen, sillä he eivät ala nöyristelemään, he toteuttavat ainoastaan omaa kulttuuriaan. Ei siellä kukaan ala meuhkaamaan, että "olipa rasistinen kivitys". Heillä on omat säännöt, joita kaikki kunnioittavat, myös maahanmuuttajat, sillä heillä ei ole vaihtoehtoja. Toisin on meillä Suomessa. Hyssytellään tai syytellään omista eduista riippuen, ajattelematta yhteiskunnan etua.
Miksi täällä Suomessa nöyristellään ja muutetaan omia tapojamme maahanmuuttajille sopivimmiksi? Suomalaisten heikko itsetunto yhdistettynä ennakkoluuloihin aiheuttaa meille samat ongelmat mitä on jo Ruotsissa, Saksassa ja Isossa-Britanniassa. Toisin sanoen meidät ahdistetaan nurkkaan omassa maassamme ja arkipäiväisiin sanoihimme lisätään silpominen, joukkoraiskaus, kivitys, kunniamurha yms. Ei kuulosta länsimaalaiselta hyvinvointivaltiolta. Jokainen saa asua missä haluaa, mutta maassa pitää elää maan tavalla. Joku voi pitää minua rasistina, sitä en ole. Arvostan tätä maata ja täällä kehittynyttä kulttuuria. Uskonasiat eivät siihen kuulu.

maanantai 27. heinäkuuta 2015

Väliaikainen autovero!

Jotenkin ottaa päähän tämä "väliaikainen" autovero. Alussa rahaa vastaan sai sentään tuulilasiin tarran ja hyväkuntoisen tieverkoston, mutta nykyään vastineeksi ei saa muuta kuin paperilaskun, josta saa kieltämättä oivan takan sytykkeen. Jos tämän päivänä kerätyt verot käytettäisiin esimerkiksi tieverkoston ylläpitämiseen ja uusimiseen niin eihän siinä mitään, mutta kun ne menee "kreikkalaisten" pankkien tukemiseen niin sehän tässä monikulttuurisessa Suomessa v..uttaa aivan suunnattomasti. Hallitus kumartaa Keski-Eurooppaan päin sen minkä ehtii, mutta samalla pyllistää omille kansalaisilleen, joiden etu pitäisi olla lähtökohtaisesti numero yksi. Jos nyt aivan suoraan sanon niin on tämä nyky meno aivan älytöntä p..skaa!!!!

perjantai 24. heinäkuuta 2015

Muumit on hieman perverssiä porukkaa!

Muumilaakson tarinoita!
Otteita suositun sarjan hahmojen keskusteluista:
Muumipeikko: "Aikooko Niisku tosiaan näyttää meille härvelinsä?".
Muumipappa: "me muumit olemme hyviä sängyssä".
Nämä kaksi lausetta eivät ole samasta keskustelusta ja ne on erotettu hieman asiayhteydestä, mutta illuusio muumien puhtaudesta mureni ainakin omalta osalta heidän kielenkäytön vuoksi. Sairasta sakkia koko porukka. En katso sarjaa enää ikinä!

torstai 23. heinäkuuta 2015

Holhousta!

Lapsia varoitellaan aina kuuntelemasta musiikkia liian kovalla, "siitä voi tulla kuulovaurio". Itsekin olen kyseiseen holhoukseen joskus syyllistynyt, kunnes huomasin holhoavan kommentoinnin tehottomuuden. Toisaalta, eipä tarvitse itse radiota kun on lasten kanssa samassa huoneessa, vaikka he kuuntelevatkin musiikkia kuulokkeilla ja tämän lisäksi musiikkimaut eivät aina oikein kohtaa.
Asiasta hieman aasinsiltaa pitkin omaan kuuloon ja sen vaurioitumiseen. Olen ajellut tässä pari päivää vw caddy merkkisellä hyötyajoneuvolla töihin. Kyseinen kapistus on vuosimalliltaan 1984, joten äänieristeenä toimii ainoastaan pelti ja sitä ympäröivä ilma. Voin kertoa, sen kabiinin melutaso yltää 140 vauhdissa noin 150 desibeliin, testasin tänään, joka vastaa suihkuhävittäjän tuottamaa meteliä. Vaimo onkin ihmetellyt viimeiset kaksi päivää miksi minä huudan aina kotiin saapuessani. Kissakin on alkanut jo pelkäämään ja naapurit katsomaan pitkään, josta ei ole enää pitkä matka siihen kun alkaa ilmestymään lappuja ilmoitustaululle häiritsevästä elämäntyylistä päiväsaikaan.
Sitä minä vaan mietin, miksei aikuisia varoiteta liian kovasta metelistä vanhoilla autoilla ajaessa? Iskulauseena tässä holhoavassa kampanjassa voisi olla, "siitä voi lähteä kuulo". Noh, joka tapauksessa, huomenna on viimeinen työpäivä ennen lomaa. Jospa tuo kuulo palautuisi sen aikana edes kohtuu normaaliksi.

perjantai 17. heinäkuuta 2015

Kasvikansio!

Tiedätkö miltä näyttää pihasaunio, latinankieliseltä nimeltään matricaria discoidea! Itsellä ei ollut hajuakaan, mutta onneksi on älypuhelimet ja google. Tämä on yksi miljoonasta yläkoulun "kasvioon" kerättävistä, tai tässä tapauksessa valokuvattavista kasveista.
 Tuli tuossa eilen mieleen, että sellainen kasvio pitäisi tehdä tässä kesän aikana, jotta poika saa biolgiasta edes numeron. Asiahan kiinnostaa minua yhtä paljon kuin "kilo sitä itseään" ja poikaa vielä vähemmän, joten yhdessä toisiaan tsempaten lähdettiin tänä aamuna sitä tekemään. Kummankaan keskittyminen ei ollut parhaalla mahdollisella tasolla ja tästä syystä eksyttiin välillä hieman aiheesta mm. pelaamaan koripalloa ja rannassa innostuttiin heittelemään kivillä leipiä järvenpintaa myöten.
 Kaikesta oheistoiminnasta huolimatta kolmen tunnin uurastuksen tuloksena saatiin viisi kasvia tunnistettua ja kuvattua, ei laisinkaan huonosti. Mielestäni tällainen kasvikansion keräämisvaatimus on vain oppilaitten ja ennen kaikkea heidän vanhempiensa kiusaamista, joka saa oppimisen sijasta ihmiset vain v...uuntumaan! Ei ole nimittäin kiva pyöriä pitkin puskia nokkosten ja punkkien seassa etsien opetussuunnitelman mielivaltaisuudesta johtuen erinäisiä rikkaruohoja! Ihme vöyhötystä!!!

torstai 16. heinäkuuta 2015

Remontti-Reiska!



Päivän ajatuslista; Oho, tää on aavistuksen pitkä. Kas, siitäpä tulikin hiukan lyhyt. Mites nämä kulmat ovat aivan erilaisia ja eivät käy toisiinsa. Jahans, naulat loppuivat viimeistelynaulaimesta. Tässä vaiheessa hermot alkoivat olemaan aivan loppu. Sen tilan saavuttamiseen ei mennyt kuin kaksi tuntia asunnon listoitusurakan aloituksesta ja edessä ei ollut kuin iso kasa mihinkään sopimattomia listan pätkiä.
Lasten suusta; Iskä miks sää könttäät siellä lattianrajassa. Ei saa kiroilla. Meillä on nälkä, käydäänkö pizzalla. Tuijottelin lapsia lattian rajasta sanomatta yhtään mitään, kunnes puhelin soi.

Lehtimyyjän suusta; Hyvä herra, nyt olisi mahtava lehtitarjous...tuut tuut tuut.
Lasten suusta; Iskä, miksi sinä löit soittajalle luurin korvaan? Eikös se ole kovin epäkohteliasta? Jälleen tuijotin lapsia sanomatta mitään.
Tästä kaikesta ei olisi puuttunut muuta kuin ovikellon ääni ja kylään tuppaava anoppi. Se olisi ollut kuin piste iin päälle. Tykkään remontoida, mutta alun perin olin ajatellut hoitavani asunnon remontin kesälomani ensimmäisen viikon aikana ja nyt siihen on kulunut koko h..vetin neljä viikkoa erinäisistä viivytyksistä johtuen, jotka eivät tosiaankaan johtuneet itsestä vaan tavarantoimittajista. Onneksi pääsee ensiviikolla töihin lepäämään!

tiistai 14. heinäkuuta 2015

Kesäloma!

Kesäloma kestää käytännössä yhden päivän, sillä loppu loma menee odotellessa sen päättymistä. Se on oikeastaan sama onko sinulla kesälomaa viikon vai kuukauden, sillä se on yhtä nopeasti ohi, tai ainakin se tuntuu siltä. Parasta tässä kesälomassa on ollut se, ettei satanut yhtä paljon lunta kuin edellisenä kesänä. Olen aika useana päivänä seurannut villasukat jalassa keittiön ikkunasta ulkona riehuvaa vesisadetta ja odottanut sen muuttumista lumisateeksi. Kahtena päivänä luulin jo toiveeni toteutuvan, mutta harmikseni huomasin sateen olleenkin vain raekuuro. 
Toinen asia mikä on itseä ilahduttanut,  D-vitamiinin jatkuva syönti, sillä sitä suositellaan syötäväksi pimeinä ja kylminä vuodenaikoina. Vielä yksi asia mikä tässä kesälomassa on ilahduttanut, ei ole tullut ns. t-paita rusketusta. Se on nimittäin kohtuu koomisen näköistä, kun kädet on ruskeat kuin Afrikassa syntyneellä, mutta kun ottaa paidan pois niin muuten on valkoinen kuin jääkarhu. Sen voisi nimetä myös "keinosiementäjä" rusketukseksi, sillä näky on kuin olisi pitkät kumihanskat käsissä.
Onneksi pääsee kohta töihin, saapahan taas jonkin näköistä säännöllisyyttä elämään.