lauantai 30. huhtikuuta 2016

Hyvää vappua!





Jahans, se tuli näköjään vappu meillekin. Tyttö on virityttänyt omatoimisesti keittiöön muutamat ilmapallot. Pallojen väristä päätellen hän on meidän talouden ainoa aatetta ylläpitävä änkyrä-kommunisti. Tästä ei oikeastaan puutu muuta kuin se, että hän vielä vaatisi kaikkia perheenjäseniä osallistumaan perinteiseen ja aina yhtä riehakkaaseen vappumarssiin.


Vappuhan itsessään on nykyään kaikkea muuta paitsi "aatteen juhla". Enimmäkseen se taitaa olla "h*lvetin hyvä syy ryypätä" juhla. Noh, siitä huolimatta, hyvää työläisten juhlaa vaan kaikille tasapuolisesti :)

perjantai 29. huhtikuuta 2016

Seksikäs mies!



Imuri, tuo miehisten miesten liehittelyväline naaraiden kaatoon. Mikäs sen mukavampaa näin työpäivän jälkeen kuin tarttua imuriin. Josta tuli mieleen, vuosi sitten iltapäivälehdet julistivat, että siivoava mies oli naisten mielestä eroottinen näky, siis miehen ei tarvinnut käyttää imuria oikeasti muuhun kuin villakoirien jahtaamiseen. Pari kuukautta myöhemmin oli toinen ääni kellossa. Nämä samat s**tanan lehdet kumosivat miehiä harhaanjohtaneen "tutkimuksen" seksikkäästä siivoavasta miehestä. Pahinta siinä oli, että naiset olivat oppineet näiden muutaman kuukauden aikana yli-innokkaasti siivoaviin miehiinsä ja eivät enää antaneet mahdollisuutta perääntyä. Tilanne oli kuin hallituksen kaavailema kilpailukykysopimus, mies joutuu tekemään enemmän saamatta siitä totuttua palkkiota. Puhdas koti ja hyvä mieli ovat kuulema riittävä palkka. Noh, onneksi imuri on monitoimityökalu :)

maanantai 25. huhtikuuta 2016

Miehen ja naisen ero!



Miehet ja naiset eroaa monella tapaa. Yksi ero tulee siitä kun mies käy kaupassa. Miehellä ei ole ensinnäkään tarvetta viihtyä siellä, eikä hän osta joka kerta kauppaa tyhjäksi. Kauppaan mennessä hänellä on aina valmis suunnitelma jota hän noudattaa säntillisesti, siis ei heräteostoksia, paitsi alkossa. Kassan jälkeen mies kantaa ostokset autoon mielellään ilman muovikassia, vaikka ostoksia olisi hieman reilumminkin sillä muovikassit ja muut apuvälineet ovat ainoastaan naisia ja vanhuksia varten. Tässä vaiheessa miehellä on mennyt koko suoritukseen alle viisi minuuttia, siis ALLE VIISI MINUUTTIA ja hän on saanut ainakin suurimman osan ostoksista ehjinä kulkuneuvolleen...tehokasta. Autossa ostokset voi sitten asettaa kotimatkan ajaksi johonkin turvalliseen paikkaan, esimerkiksi vaihdekepin viereen. Siinähän ne sitten pysyy hienosti kotipihaan asti, kunhan vaan muistaa ettei epähuomiossa vaihda vaihdetta kakkosta isommalle. Älyttömän helppoa ja ennen kaikkea tehokasta. Ei turhaa stressiä ja hypistelyä. Kannattaisi naistenkin ottaa miehistä mallia niin olisi heilläkin enemmän aikaa viettää laatuaikaa vaikka perheen kanssa ;)

perjantai 22. huhtikuuta 2016

Pekkaspäivä!


Aamusta asti juossut ympäriinsä letti putkella, joo tiedän, mikä letti?!? Joka tapauksessa olen juossut ympäriinsä hoitamassa kaiken maailman asioita joita pystyy hoitamaan ainoastaan virka-aikana. Oikeasti v*tuttaa tuhlata vähäistä ja näin ollen kallista vapaa-aikaa kaiken maailman diiba-daabaan. Tällaiset pakon edessä töistä otetut vapaapäivät rikkovat oikeastaan keski-ikäisen miehen ihmisoikeuksia. Mielestäni perustuslakiin pitäisi kirjata, että vapaapäivänä miehen pitäisi rentoutua. Pötköttelisi vaan sohvalla ja nauttisi kylmää olutta jota vaimo, joka olisi lain pakottamana myös vapaalla tarjoilisi niukassa asussa nätisti hymyillen. Vapaapäiviin kuuluisi myös se, että kaikki lapset menisivät kavereilleen yökylään, siis heti kun olisivat saaneet siivottua koko asunnon. Silloin voisi sanoa olleensa vapaalla sanan varsinaisessa merkityksessä, mutta ei kai tässä muu auta kuin jatkaa juoksua.

torstai 21. huhtikuuta 2016

Kesäksi kuntoon!



Monta kuukautta mennyt pääasiassa puolivaloilla huilaillessa vaikka välillä kävinkin hiihtämässä, joten kai se on välillä yritettävä ottaa "peilisalilla" käynti tosissaan. Tein kerrankin oikein paperille suunnitelman, ettei mene ihan istuskeluksi ja naisten kyykky tekniikoitten kyttäämiseksi. Toki treenikaverina usein toimiva vaimo pitää varmasti huolen siitä ettei tekniikoita paljoa pääse kyttäilemään. Joka tapauksessa, kaksi kertaa viikossa käydään koko kroppa läpi. Kaksi päivää mennään isoilla painoilla lyhyttä sarjaa ja kaksi päivää pienemmillä painoilla palautteluun. Tälläiselle keski-ikäiselle kehäraakille tällainen treeni voi äkkiä tarkoittaa sitä, että kesäksi kuntoon tavoite muuttuu liiallisella riehumisella kesäksi epäkuntoon teesiin. Noh, saa nähdä, toivottavasti paikat pysyy tällä kertaa kasassa. 

keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

Kasvissyönti!



Aamupäivästä paistoin broilerin suikaleita paistinpannulla ja katseeni osui pakettiin jossa olin suikaleet ostanut lähikaupasta. Katsoin tarkemmin pakettia jolla broilerin ruumis oli tehnyt viimeisen matkansa. Paketista ilmeni mm. se, että broileri oli elänyt elämänsä Kurikassa, Saaren tilalla. Tämä Saaren tila on paketin tekstien mukaan perhetila, jossa tämä broileri on saanut kasvaa vapaana ja onnellisena pehkulattialla.
Se vaan tuli mieleen, luuleeko Atrian väki tosissaan, että syön nämä suikaleet nyt paremmalla omallatunnolla? Tämän paketin mukaan broilerihan on ollut PERHEENJÄSEN!!! Se on kasvanut onnellisena ja iloisena paikassa, jota paremmasta broileri ei voinut tietääkään. Perheenjäsenet ovat rakastaneet häntä. He ovat myös nähneet vaivaa rakentaakseen perheenjäsenen elintila viimeisenpäälle ja mikä on lopputulos? Nyt hän makaa silppuna muovirasiassa pehmeässä pippurikastikkeessa. Vapaudesta ja onnellisuudesta ei ole tietoakaan. Hänet on julmasti murhattu ravinnoksi tuntemattomille ihmisille, ja mikä pahinta, hänet murhasi todennäköisesti omat perheenjäsenet. Tässä näkee miten elämä on julmaa.


Tämän jälkeen ymmärrän jotenkin paremmin kasvissyöjiä, jotka ovat eettisistä syistä valinneet kyseisen tien. Taidanpa ainakin tänään syödä broilerin sijasta porkkanoita.

maanantai 18. huhtikuuta 2016

Onnellisuus!


Keski-ikäisen miehen onnellisuus muodostuu joskus pienistä asioista. Esimerkiksi siitä, kun vaimo hankkii varta vasten minulle Star Wars-laastareita. Tervetuloa haavat ja pikku nirhaumat!






torstai 14. huhtikuuta 2016

Salielämää vol16!

Ilmeisesti kesäksi kuntoon kampanjat ovat alkaneet yhdellä jos toisellakin, kun ei meinannut mahtua peilisalilla edes peilin eteen pullistelemaan ;)



keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

Ensiapukurssi!


Ensiapukurssit ovat varsin tarpeellisia ja niiden ansiosta pelastetaan useita ihmishenkiä jopa päivittäin. Minulle kerrottiin muutama päivä sitten työsuojeluedustajan toimesta läsnäoloni välttämättömyydestä tämän päiväisellä EA-kurssilla, sillä mahdollisien tapaturmien uhrit ovat kuulema välittömässä vaarassa pelkästään ruosteessa olevien elvytystaitojen johdosta. Noh, olin aamulla telkkänä paikalla, mutta aluksi minulle selvisi ettei yhden päivän kurssin suorittaminen riittäisi minulle vaan vanhentuneet taitoni vaativat kahden päivän kurssin. Toisi sanoen olin väärällä kurssilla, vaikka minut nimenomaan käskettiin sinne. Hetken keskustelun ja ihmettelyn jälkeen kouluttaja päätti istuttaa minua silti tällä väärällä kurssilla Anne-nukkea pumppaamassa ja välillä vieruskaveria paketoimassa, "sillä eihän oppi ojaan kaada" hänen sanojaan lainatakseni. Kurssin päätyttyä kouluttaja toivotti kuin pisteenä iin päälle minut tervetulleeksi kahden kuukauden päässä olevalle kahden päivän ensiapukurssille. Kysyinkin häneltä saanko siellä lääkkeenmääräämisoikeudet, sillä alkaa oleman nuo taidot jo terveyskeskuslääkäri tasoa. En kuulema saa vaikka mielestäni olisin ansainnut ne näillä opetusmäärillä. Jotenkin alkaa hieman tökkimään tämä ensiaputoiminta, vaikka jonkun hengen pelastavasta taidosta onkin kyse.

perjantai 8. huhtikuuta 2016

Veromätkyt!

Mätkyjä tuli, vaikka omasta mielestäni maksoin veroja jopa kohtuuttoman paljon. Suomi on oikeasti yksi Euroopan pahimmista verohelveteistä. Samaa tuotetta tai palvelua verotetaan matkan varrella moneen kertaan ja lopuksi siitä mahdollisesti jäänyttä tuottoa kytätään, että laittoiko yrittäjä sen osinko- vai henkilökohtaiseen tuloverotukseen, niin ja ovatko siitä tehtävät tulonhankkimisvähennykset nyt sellaisia mitkä hyväksytään verovähennyksiksi, niin ja odota armias, jos asiakas on saanut tuotteen verottajan mielivaltaisuuden mielestä arvoonsa nähden liian halvalla niin hänelle mätkäistään siitä hyvästä lahjavero tai joku muu vastaava älyttömyys + lel, tel ja sairausvakuutusmaksu. Voi s**tana sanon minä. Samalla ihmetellään sitä, että miksi sitä harmaata taloutta on niin paljon, niin ja miksi valtionyhtiötkin harrastavat veronkierrolta muistuttavaa verosuunnittelulla + nordea, Nalle Wahlroos ja panama. Hyvää viikonloppua vaan ja muistakaa maksaa veroja harmaasta kelistä huolimatta!!!

torstai 7. huhtikuuta 2016

Panama-Nordea!


Olen ilmeisesti jonkin verran vanhanaikainen, kun tykkään maksaa kaiken aina käteisellä. Tänään oli poikkeus, sillä kiireinen aamu johti siihen etten ehtinyt käydä nostamassa rahaa pankkiautomaatilla. Äsken menin sitten älytöntä kiitolaukkaa kauppaan hakemaan evästä lähestyvää iltavuoroa silmälläpitäen. Ennen kassoja olevalla käytäväsuoralla ohittelin vielä ihmisiä ostokset sylissä kuin Mika Häkkinen radalla aikoinaan ja tästä syystä ehdin juuri avatun kassan jonossa kolmanneksi. Tämä oli mielestäni varsin kelpo suoritus, jos ottaa huomioon kapean käytävän, sillä päättömästi parveilleet ihmiset ja meikäläisen lähes juoksua muistuttanut ripeä kävely. En kolaroinut kenenkään kanssa, aiheutin ainoastaan pahennusta ja pitkiä katseita. Kiire oli mahdoton ja siitä syystä edessä olleiden kahden ihmisen maksusuoritukset tuntuivat kestävän ikuisuuden. Vihdoinkin tuli minun vuoro ja odotin kortti ojossa maksupäätteellä milloin myyjä antaa luvan syöttää kortin siihen ja suorittaa maksun. Silloin se tuli, "ole hyvä". Syötin päätteelle kortin pin-koodin ja odottelin maksun hyväksyntää kun näyttöruutuun tuli teksti MAKSUA EI HYVÄKSYTÄ!!! Mielessäni oli van yksi kysymys WTF!!! Kolme kertaa syötin korttia päätteelle ja joka kerta sama lopputulos. Huokasin syvään, sillä teki mieli jättää ne ostokset siihen, lähteä iltavuoroon ja kuolla siellä nälkään. Voin sanoa, että tuossa vaiheessa ihmistä v*tuttaa niin paljon ettei mitään rajaa! Eihän siinä auttanut muu kuin kertoa myyjälle, että minäpä tästä käyn ripeästi lähimmällä pankkiautomaatilla nostamassa rahaa. Pankkiautomaatti oli sen verran kaukana, että jouduin käymään siellä autolla. Loppui muuten kiire siihen paikkaan ja päätin pitää jatkossa huolen siitä, että maksan kaiken käteisellä. Arvatkaapa minkä pankin asiakas olen? Noh, loistavasta verosuunnittelusta tunnetun Panama-Nordean tietenkin!!!

tiistai 5. huhtikuuta 2016

Uusi lääke!

Jotenkin alkaa tökkimään tämä sairastaminen. Kolme päivää maannut taudin kourissa ja katsonut elokuvia aamusta iltaan. Onneksi ei ole tarvinnut yksin sairastaa, sillä tyttö on samassa kulkutaudissa. Siitä tuli mieleen, että hänen kanssaan keksittiin eilen oikein loistava lääke tautiin, jäätelö. Minä rekrytoin vaimon juoksupojaksi ja hän on hakenut jäätelöä meidän toiveiden mukaisesti lähikaupasta. Lakritsijäätelö tuntuisi toimivan parhaiten, sillä sitä ollaan syöty eniten ja tauti alkaa olemaan molemmilla pikkuhiljaa voiton puolella. Huomenna syödään vielä ihan vaan lääkkeeksi jäätelöä, mutta sitten on kuulema pakko lopettaa. Jäätelön pitkäaikaisen käytön sivuvaikutuksiin kuuluu vaimon mielestä ainakin se, ettei tällaisen keski-ikäisen miehen kasvot mahdu enää tulevana kesänä kovin läheltä vessan peiliin...niin ja t-paidat alkavat kuulema kiristämään navan kohdalta. Itse en kyllä ymmärrä mitä hän sillä tarkoitti, mutta pakko kai se on taas vaimoa uskoa, sillä on hän niin usein ollut oikeassa monessa muussakin asiassa. Jatkossa kuitenkin vannon jäätelön ja sen parantavien voimien nimeen, sillä muutaman päivän lyhytaikainen käyttö ei ole vaarallista.

sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Pakkolepo!

Arvelinkin tuossa toissapäivänä, kun ei oikein treeni kulkenut, että joku s**tanan kulkutauti oli iskemässä ja niinhän se olikin. Eilen se sitten iski ja kävin tänään viimeisillä voimilla netissä, joka tietää totuuden kaikesta katsomassa, että oireet täsmäisivät ainakin ebolan, zikaviruksen, aivokalvontulehduksen ja lebran kanssa. Vaimo on kuitenkin sitä mieltä, että ihan normaali nuha-kuume minulla kuulema on. Todennäköisesti hän, katala nainen yrittää vaan saattohoitona rauhoitella miesparkaa olemalla kertomatta karmaisevaa totuutta!!! Jos totta puhutaan niin luvattoman terveenä olen tämän talven säilynytkin. Liikkeellä on ollut jos jonkin näköistä tautia, mutta tämä on ensimmäinen kunnon nuha-kuume-ebola-zikavirus-lebratauti koko talvena, yhden päivän kuumetta lukuun ottamatta. Ärsyttävä tauti, mutta ei voi mitään. Kai se pakkolepo on välillä ihan hyvästä, vaikka taudin aiheuttamana tuleekin.