maanantai 20. kesäkuuta 2016

Mitäs ihmettä?




Tajusin tuossa juuri, että perjantai on arkipyhä, eli vapaapäivä. Voi miten pienistä asioista ihminen voi tulla onnelliseksi, toki onnellisuuteen vaikuttaa hieman myös silloin alkava kesäloma.

lauantai 18. kesäkuuta 2016

Jotain erilaista!

Kävin lasten kanssa kaupassa ja pelleilyksihän homma meni taas kerran. Tämän päivän salaatissa löytyy nimittäin hieman eksoottisia ainesosia. Kiwano, kumkvatti, granaattiomena ja avokado edustavat jotain sellaista mitä ei ihan joka päivä pääse maistamaan. Saa nähdä jääkö salaatit syömättä vai onko siinä ainesosana ainoastaan melonia.


tiistai 14. kesäkuuta 2016

V*ttumainen naapuri!


Alun "onpa se söpö" ja "kiva kun se asuu meidän pihapuussa" kommentteja ei ole hetkeen enää kuulunut, varsinkaan meidän tyttöjen suusta. Normaalia vihaisempi lokki, tai oikeastaan niitä pirulaisia on kaksi ovat terrorisoineet kiihtyvällä tahdilla meidän pihapiiriä jo kolmisen viikkoa. Ne muuttivat pesimään meidän takapihan männyssä olleeseen toisen linnun pesään ja ovat sen jälkeen pitäneet toimillaan huolen siitä, että sellainen turhanpäiväinen joutokäynti pihamaalla loppuu heti alkuunsa. Niillä on sellainen selkeä toimintakuvio, jos joku ylimääräinen ilmestyy heidän näköpiiriinsä niin he laittavat välittömästi tämä uhkaksi koetun henkilön takatukan uuteen ojennukseen, ja jos viesti ei mene sillä perille niin keinot eivät lopu pelkkään hivotteluun. Täytyy kyllä myöntää, vaikka olenkin eläinten ystävä niin muutaman kerran mielessäni on käväissyt ajatus vanhasta kunnon kaksipiippuisesta valmetista.


Pakko niitä on kuitenkin kestää sillä niillä on jo poikaset ja kaikkea, mutta kun tämä "häirikkö ryhmä" pihasta kesän myötä poistuu niin pidän henkilökohtaisesti huolen siitä, että kyseinen pesä häviää samantien. Toista kesää en nimittäin ala lokkeja omassa pihassa varomaan, joten tyhjän pesän pudottaminen on varmasti varotoimenpiteenä riittävä.





perjantai 10. kesäkuuta 2016

KIKY-sopimus!


No niin köyhät, nyt se on varmaa, KIKY-sopimus tulee!!! Jos joku ei ole syystä tai toisesta törmännyt kyseiseen KIKY lyhenteeseen niin hänelle kerrottakoon, että kyseessä ei ole lyhenne tavanomaiseen muhinointiin kyllästyneiden keksinnöstä saavuttaa kotikonstein tajunnan räjäyttävää seksiä, eikä se ole lyhenne uusimpien autojen turvavarusteesta. Kyseessä on kilpailukykysopimus, jonka tarkoitus on siirtää rahaa työntekijän taskusta työnantajan taskuun. Kuulostaa varmasti äkistään "v*tun" reilulta, mutta totta se on. Sinne menee ne vähäiset kesälomarahat ja vapaat joilla voisi perheen jälkikasvua viihdyttää. Tämä lähemmäksi orjuutta vievä sopimus hyväksyttiin tänään lammasliito...eikun metalliliitossa ja sillä varmistui sopimuksen yleiskattavuus. Kevään 2016 aikana osinkoina "köyhille" omistajille jaettu 12 miljardia on ilmeisesti jo unohdettu ja tällä sopimuksella varmistettiin, että ensivuoden keväästä tulee ennätysvuosi huonosti menestyvien yritysten osinkopotin loppusummassa. JIHAA, ONNEA OMISTAJAT, TE OLETTE OSINKONNE ANSAINNEET, VARSINKIN KUN SE ON REVITTY TYÖNTEKIJÖITTENNE SELKÄNAHASTA!!!


Joo tiedän, köyhäähän tämä vaan v*tuttaa ja ei ne suuret tulot vaan pienet menot. Onneksi alkaa kohta kesäloma. Täytyy nauttia siitä tänä vuonna kunnolla, sillä ensivuoden lomasta ei voi enää olla yhtään varma, sillä meidät on näköjään totutettu hienosti siihen, että lahjonnalla, uhkailulla ja kiristämisellä saa aikaan mitä haluaa.

tiistai 7. kesäkuuta 2016

Polkupyöräily!


Kyllä nuo meidän nuoret menee äkkiä huonoon kuntoon näin kesälomalla. Kysyin nimittäin pojalta tullessani töistä kotiin ihan vaan huumorilla, että lähtisikö hän minun kanssa sellaiselle reipas vauhtiselle fillarilenkille. -Joo voin lähteä, kuului vastaus saman tien. Olin hieman "hoo-moilasena", sillä ei hän normaalisti osoita tällaista aktiivisuutta vapaaehtoisen liikunnan suhteen, joten en tiedä oliko hänellä tekemisen puute, vai onko pää vaan mennyt jo niin pehmeäksi kahden ensimmäisen lomapäivän aikana. Täytyy kuitenkin sanoa, että hienosti hän jaksoi sitkuttaa perässä, niin ja välillä myös edellä. :)

sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

Kuormalavoista sänky!

Rakkaan tyttäremme idea tehdä kuormalavoista sänky on nyt siinä vaiheessa, että minä maalaan niitä s**tanan lavoja vaimon kanssa ja neiti itse nukkuu sohvalla päikkäreitä. Voi p*rkeleen p*rkele, jotenkin tyttären niin itsevarmalta "kyllä minä ne itse maalaan" kommentilta hävisi uskottavuus. Toki, nukkuminenhan on kuin laittaisi rahaa pankkiin, mutta maalaamista se ei edistä millään tapaa.


perjantai 3. kesäkuuta 2016

Nokian renkaat!

Lueskelin tuossa päivän lehteä ja silmääni osui uutinen nokian renkaista. Nämä kurjat olivat menneet huijaamaan rengastesteissä ja joku firmalle katkeroitunut (ilmeisesti entinen) työntekijä oli ilmiantanut heidät medialle. Nyt joukko mielensäpahoittajia, eli kuluttajia, jotka olivat ostaneet näitä renkaita vaativat 30%:n hyvitystä ostohinnasta, koska tuote ei vastaa heille annettua mielikuvaa.
Sitä minä vaan, että samalla vaivallahan nämä mielensäpahoittajat voisivat hakea valtiolta korvauksi väliaikaisesta autoverosta. Syyksi korvausten vaatimiseen riittäisi esimerkiksi kohtuuttoman pitkäaikaisesta odottamisesta syntynyt krooninen stressitila, joka ilmenee mm. sillä, että on pakko ostaa pitkäaikaisessa käytössä kuulovaurion aiheuttavia nokian talvirenkaita, vaikka tarjolla olisi merkittävästi hiljaisempiakin vaihtoehtoja.

torstai 2. kesäkuuta 2016

Prinsessaidea!


Rakas tyttäremme oli ilmeisesti lukenut jonkinlaista sisustuslehteä ja saanut sieltä kuningasidean, tai hänen tapauksessaan "prinsessaidean". Hän ohjeisti minut viikko sitten hankkimaan "jotain puisia juttuja". Tarkemman tiedusteluni pohjalta päättelin, että hän tarkoitti näillä "puisilla jutuilla" kuormalavoja, joista hän halusi tehdä itselleen sängyn. Kysyin häneltä varovasti, että tiesihän hän niiden vaativan hiontaa ja maalaamista ennen käyttöönottoa? "KYLLÄ MINÄ TIEDÄN MITÄ NIILLE PITÄÄ TEHDÄ" vastaus osoitti kysymykseni turhaksi.
Noh, nyt on nippu lavoja pihassa. Saa nähdä mitä prinsessaidean saanut sisustussuunnittelija saa niille aikaan. Sen verran hän kertoi, että väristä tulee valkoinen ;)