tiistai 1. syyskuuta 2015

Hallitusohjelma 2015!


Hyvä Juha Sipilä + muut vatuloivat hallitusjäsenet; Onko tämä oikea linja Suomen pelastamisessa? Maajusseilta, suuryhtiöiltä, säätiöiltä ja rikkailta ei oteta, mutta köyhiltä, eläkeläisiltä ja duunareilta viedään oikein isolla kädellä. Julkisen sektorin saneerauksesta ei puhuta halaistua sanaa vaikka se syö tämän köyhän valtion BKT:ta lähes 60%?
Osa tämän julkisen sektorin "kukkahattutäti" virkamiehistä keksivät päivätyönään normaalien "pulliaisten" elämää hankaloittavia ja kallistavia sääntöjä, pykäliä sekä lakeja. Hyvänä esimerkkinä muutaman vuoden takainen jätevesiasetus. Ajatuksena hyvä, mutta s..tanan kallis ralli jonka lopputuloksena vasen ei enää tiennyt mitä oikea tekee. Toinen näistä järjettömyyksistä oli kiinteistöjen energiatodistukset. Lisää esimerkkejä näistä löytyy vaikka toisille jakaa.

Mitenkäs sitten tämä suurtyöttömyys, esimerkki kun ihmiset työllistävät itsensä ja muutamia muita, siis ne harvat jotka siihen pystyvät, eli pienyrittäjät. Moninkertaisen verotuksen lisäksi esimerkiksi ravintola-alaa ja siihen kohdistuva tiukka säätely syö järjettömän määrän aikaa ja rahaa näiltä itsensä työllistäjiltä, ja tämä ala ei ole ainoa.
 Jos "säätelyä" järkevöitettäisiin niin sillä rahalla palkattaisiin iso joukko työttömiä. Olisi vara palkata ravintolaan vaikka 24/7/365 juoppo, jonka maksamilla veroilla voitaisiin kustantaa tämän hyvinvointiyhteiskunnan pyörittäminen ja jäisi rahaa myös kustantaa tämän "lyhytikäisen ammattilaisen" työterveyshuolto sen aikaa kun sitä tarvitsee.
Ainoa asia mikä tuntuu näiden kaikkien omien ongelmien keskellä olevan tärkeää, pääasia että pakolaisilla on kaikki hyvin ja rahaa ostaa älypuhelin. Tästä ei säästetä senttiäkään, sillä mainehan siinä menee jos ei pelasteta koko maailmaa.
Joo, helppoa se on huudella katsomosta kun ei tarvitse itse olla kentällä. Tästä kaikesta huolimatta, ihanaa kun paistaa aurinko ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti