keskiviikko 16. syyskuuta 2015

Lakko 18.9.2015!


Perjantai 18.9, kansallinen ryyppypäivä!


Mielenilmaus, lakko, työtaistelu, rakkaalla lapsella on monta nimeä. Perjantain mielenilmaus alkaa muistuttamaan aikalailla kaupan karkkihyllyn kohdalla mahallaan makaavaa ja mieltään osoittavaa lasta, kun kädestä vietiin normaalisti ostettu karkkipussi jota tällä kertaa ei ollutkaan varaa ostaa. Valtataistelu siitä kuka määrää ja ketä, tai tässä tapauksessa kenen tahto menee läpi on saanut jo melkoisen koomisia piirteitä. "Torilla tavataan" käsitys on saanut uuden merkityksen ja tässä tapauksessa voiton juhla on vaihtunut pahanolon purkaukseksi. Minäkin sain "omalta" liitolta mielenilmaukseen kannustavan tekstiviestin. Tämän lisäksi ammattiosasto järjestää ryyppyreissun...eikun mielenilmaisureissun Helsinkiin, on oikein linja-autot, kuskit ja kaikkea.
"Suomi yhdessä nousuun" huudot kajahtelivat vielä muutama kuukausi sitten eduskuntavaalien alla, nyt siitä ajatuksesta ei ole enää tietoakaan, eikä kukaan halua sitä näköjään enää muistellakaan. Pääasia että säästöt eivät kosketa omaa persettä on näköjään jokaisen lähtökohta. Hallituksen viimeisimmät esitykset koskevat rajusti matala palkka-alojen työntekijöiden asemaa. Olen samaa mieltä, se ei ole oikein, ei oman maan ihmisiä voi tappaa nälkään. Siitä syystä hallituksen pitäisi istua takaisin kolmikantaneuvotteluihin ja miettiä yhdessä palkansaajien ja työnantajien edustajien kanssa muita vaihtoehtoja säästöjen hakemiseen.
Meidän työporukka ei osallistu perjantain työnseisaukseen, koska työnantajan mielestä Suomella ei ole varaa menettää yhdenkään työpäivän panosta tällaisilta tulevaisuuden toivoilta :D Joten hyvää lakkopäivää niille jotka haluavat mieltään osoittaa. Minä katselen sitten illalla uutisista kun te kaatuilette humalassa torilla ja julistatte hallituksen vastaisia iskulauseita. Sanonpahan vaan, se ei ole oikea tapa saada tätä Suomea nousuun, kiitos hallituksen, ammattiliittojen ja työnantajien ahneuden.


Ainut järkevä ehdotus tähän mennessä on ollut lomarahojen leikkaus. Tähän samaan syssyyn kun saataisiin lisättyä eläkekatto niin oltaisiin hyvällä pohjalla säästötalkoissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti