torstai 3. syyskuuta 2015

Kulttuurierot!

Olen kova syömään marjoja ja kerään ne itse, koska perse ei kestä ostaa niitä valmiiksi kerättynä. Tässä reilu kuukausi sitten Suomalaiset meuhkasivat ihan uutisotsikoita myöten ulkomaisten ja eritoten Thaimaalaisten marjanpoimijoitten käytöstavoista tuolla metsän puolella. Veivät kuulema mustikat puskineen päivineen ja kaiken lisäksi vielä raakoina.
Itse kohtasin nämä "metsän raiskaajat" taannoisella marjanpoiminta reissulla, tai oikeastaan sieltä poistuessani ja hämmästelen heitä edelleen. Nimittäin Thaimaan lahjat marjanpoiminta maailmalle tulivat minua vastaan kapealla hiekkatiellä ja vielä kohtuu jyrkässä mutkassa jonkinmoisella vauhdilla. Se asia mikä minua siinä tilanteessa hämmästyttää edelleen on, kun tämän parhaat päivänsä nähneen Mercedes Sprintterin tuulilasi oli täynnä korvasta korvaan hymyileviä kasvoja ja kaikilla oli molemmat kädet tervehdykseksi pystyssä, myös kuskilla. Sitä vaan hämmästelen, että millä se kuski oikein ohjasi sitä autoa? Ei nimittäin ihan joka pojalta tai tytöltä onnistuisi tuollainen temppu.


Iloista ja elävää porukka tuntui olevan nämä Thaimaan elävät. Suomalainen autoilija kun tulee vastaan tuolla syrjä teillä niin kohdatessa yhdeksän kymmenestä ei edes vaivaudu nostamaan tervehdykseksi kättä. Joten en yhtään ihmettele että nämä Thaimaalaiset v.tuttaa heitä.


Kaiken kaikkiaan meillä Suomalaisilla olisi paljon opittavaa näitä "marjanpoimijoilta". Jos meillä olisi edes hivenen samanlainen suhtautuminen elämään kuin heillä niin täällä juotaisiin huomattavasti vähemmän viinaa, ei enää mökötettäisi aamusta iltaan ja päivät eivät olisi läheskään niin paskoja kuin suurimmalla osalla tuntuu olevan ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti