keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

Kasvissyönti!Aamupäivästä paistoin broilerin suikaleita paistinpannulla ja katseeni osui pakettiin jossa olin suikaleet ostanut lähikaupasta. Katsoin tarkemmin pakettia jolla broilerin ruumis oli tehnyt viimeisen matkansa. Paketista ilmeni mm. se, että broileri oli elänyt elämänsä Kurikassa, Saaren tilalla. Tämä Saaren tila on paketin tekstien mukaan perhetila, jossa tämä broileri on saanut kasvaa vapaana ja onnellisena pehkulattialla.
Se vaan tuli mieleen, luuleeko Atrian väki tosissaan, että syön nämä suikaleet nyt paremmalla omallatunnolla? Tämän paketin mukaan broilerihan on ollut PERHEENJÄSEN!!! Se on kasvanut onnellisena ja iloisena paikassa, jota paremmasta broileri ei voinut tietääkään. Perheenjäsenet ovat rakastaneet häntä. He ovat myös nähneet vaivaa rakentaakseen perheenjäsenen elintila viimeisenpäälle ja mikä on lopputulos? Nyt hän makaa silppuna muovirasiassa pehmeässä pippurikastikkeessa. Vapaudesta ja onnellisuudesta ei ole tietoakaan. Hänet on julmasti murhattu ravinnoksi tuntemattomille ihmisille, ja mikä pahinta, hänet murhasi todennäköisesti omat perheenjäsenet. Tässä näkee miten elämä on julmaa.


Tämän jälkeen ymmärrän jotenkin paremmin kasvissyöjiä, jotka ovat eettisistä syistä valinneet kyseisen tien. Taidanpa ainakin tänään syödä broilerin sijasta porkkanoita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti