maanantai 19. syyskuuta 2016

World cup 2016!


Ihmettelin aamutuimaan, kun joka tuutista tuli MURSKA TAPPIO otsikoita. Totesin, että nyt meikäläiseltä oli mennyt jotain ohi ja todella kovaa. Kyllä, jääkiekon world cup turnaus oli alkanut ja Suomen leijonat olivat hävinneet ensimmäisen pelinsä jollekin junnuporukalle 4-1.
Jääkiekko tuo Suomen kansallispeli. Itseä ei jaksa kiinnostaa kyseinen pelimuoto oikeastaan yhtään. Seurata nyt monta tuntia, kun isot hikiset miehet luistelee potkuhousut jalassa kumipalan perässä kaukalossa ja tappelevat välillä. Ottelun kuvaan kuuluu poikittainen maila, väkivaltaisuus ja keihästys. Nehän ovat vastustajan vahingoittamis tarkoituksessa hankittuja jäähyjä. Kaukalossa ne ovat ihan ok vaikka kohde ei sitä haluakaan, mutta menepä paikallisella torilla tekemään samat temput jollekin kanssaeläjälle. Kahden tai viiden minuutin huilitauon sijasta siitä tulee aivan varmasti käräjäreissu. Huolestuttavinta tässä kaikessa on kuitenkin se, että kaukalon reunalla lapset seuraavat idolejaan ja ihannoivat heidän edesottamuksiaan. Kun nämä temput monistuvat junnusarjoihin niin siellä loppuu heikoimmilla yksilöillä pelaamisen riemu aika lyhyeen. Joo minä tiedän, että junnusarjoissa ei saa taklata, mutta kuka ne idoleilta apinoidut likaiset temput pystyy estämään, ei kukaan. Vastustajan kunnioitus on siinä vaiheessa vain pelkkää sanahelinää.
Jos verrataan eri pelejä niin esimerkiksi salibandy, koripallo ja jalkapallo ovat huomattavasti reilumpia pelejä, ainakin vastustajaa kohtaan. Niissä näkee todella harvoin sellaista sikapeliä mitä jääkiekko tarjoaa. Viihdyttävyys on niissä aivan eri tasolla.

1 kommentti: