keskiviikko 18. huhtikuuta 2018

Kolmas vesivahinko!Voi hevosen häntäpää sentään. Minulla on mielessä ainoastaan yksi kysymys, MIKSI!!! Sitä minä en vaan voi ymmärtää, kun letkuliitoksia ei voida tehdä kerralla kunnolla edes niin sanottujen ammattilaisten toimesta vaan ajatuksena on ollut ainoastaan se, että eiköhän se pidä. Voin kertoa, ei se pitänyt ilman tukiholkkia. Vesihän on aineena mukava varsinkin janon sammuttajana, mutta hallitsemattomana vuotona keittiön allaskaapissa ei. Onni onnettomuudessa tässä tapauksessa oli se, että vuoto huomattiin samantien. Toisekseen tämä puurakenteinen rakennus missä meidän perhe pitää majapaikkaansa on rakennettu joskus jeesuksen aikoihin, ainakin kivijalassa yhdellä nurkalla oli tikkukirjaimin raapistettu teksti jesse was here, eli mikään pinta ei ole vaaterisssa ja kyseinen allaskaappi vietti tästä syystä sen verran ulospäin, että vesi valui kaapiston alapohjan sijasta kaapiston eteen laminaatille. Noh, vaimohan se sitten siihen ensimmäisenä sukkansa kasteli ja syylliseksi paljastui loppupelissä astianpesukoneen poistoletkuun tehty vimpan päälle letkuliitos. Tämä letkuliitos vuoti onneksi siinä vaiheessa vasta tihkuttamalla ja ei ehtinyt aiheuttaa muuta kuin vaimolle toisen märän sukan, mutta pahimmillaanhan tässä olisi ollut katastrofin ainekset. Sitä vaan, että kananttaa itse kunkin vilkuilla säännöllisesti sinne niin sanottuun roskiskaappiin ja varmistaa siellä sijaitsevien vesi- ja viemäriliitosten vedenpitävyys. Se on aika paljon mukavampi tapa kuin se, että sinne kaapiston alle ja talon rakenteisiin alkaa muodostumaan sienimetsä.

4 kommenttia:

 1. Mites, olisiko jo aika laittaa tollanen vahti :D.
  Kauhee, ei sais nauraa, anteeksi mut onhan tuo nyt aika hirveetä.

  VastaaPoista
 2. Onpas teillä sattunut huono tuuri vesivahinkojen kanssa. Me olemme betonirakenteisiin miettineet injektointia vahvistamaan rakenteita ja ennalta ehkäisemään vahinkoja. Puutaloissa toki on taas eri ongelmat. Toivotaan kuitenkin, että viimeisin letkuliitos pitää ja säästytte enemmiltä vuodoilta!

  VastaaPoista
 3. Kurjaa, että olette joutuneet kamppailemaan noiden vesivahinkojen kanssa. Meilläkin naapurustossa juuri huollettiin vanhat prosessiputkistot, sillä niiden rikkoutuessa olisi voinut tulla useaankin asuntoon iso vahinko. Itselläkin on kerran vuotanut tuo astianpesukoneen poistoletku.

  VastaaPoista
 4. Vesivahinko on aina tosi kurja juttu, mutta melkein kurjinta tässä oli lukea, että putkiliitos voi vuotaa ammattilaisten jäljiltä. Meillä ollaan vähän sellaisia tee se itse -putkenkorjaajia, mitä aina kritisoin miehelle. Kerran jo tarvitsimmekin apua vesivahingon korjaukseen. https://kuivatalo.fi/vahinkosaneeraus/

  VastaaPoista