torstai 5. helmikuuta 2015

Flunssan karkoitus!

Kuumetta ja pää täynnä räkää!

Juuri pääsin sanomasta, "eipä ole ollut flunsaa pitkään aikaan". Eilen aamulla herätessäni olo oli kuin jyrän alle jääneellä, kuume-flunssa ilmoitti tulostaan. Valitsin perinteisen reseptin, siis 1000mg panadolia ja ei muuta kuin töihin. Se oli virhe, sillä jo työmatkalla tunsin oloni kuumeisesksi, mutta siitä huolimatta olin töissä koko päivän. Kotiin päästyäni kaaduin sänkyyn ja päätin alkaa vastaiskuun tautia vastaan. Kuume nousi entisestään ja se on aina hyvä juttu, koska se on elimistön puolustuskeino. Vaihdoin panadolit C-vitamiiniin, sinkkiin, hunajaan, mustikoihin, sipuliin, nenänhuuhtelukannuun, merisuolaan, kuumiin juomiin, lepoon ja runsaaseen veden juontiin.

- C-vitamiini lyhentää flunssan kestoa ja parantaa oloa. Hyviä c-vitamiinin lähteitä ovat marjat ja hedelmät. Lisäksi nautin poretablettina c-vitamiinia 2000-3000mg flunssan ollessa päällä. C-vitamiinin yliannostuksesta ei ole vaaraa koska se poistuu virtsan mukana.

- Sinkki voi lyhentää flunssan oireita ja kestoa useilla päivillä. Itse nautin sinkkiä noin 50mg vuorokaudessa flunssan ollessa päällä.

- Hunaja on luonnollinen antibiootti joka hillitsee ja estää bakteerien ja virusten kasvua. Hunaja sisältää 200 tehoainetta, kuten vitamiineja, mineraaleja, entsyymejä, aminohappoja, glugoosia ja fruktoosia.

- Mustikalla on voimakkaita antioksidanttisia vaikutuksia. Lisäksi mustikan sisältämä tanniini vahvistaa limakalvoja. Mustikkaa on käytetty kautta aikain tulehdusten hoitoon.

- Sipuli on ollut osa flunssan hoitoa jo ammoisista ajoista sipulin ja lämpimän maidon yhdistelmänä. Itse laitan sipuli rouhetta teen sekaan. Sipuli sisältää c-vitamiinin lisäksi flavonoideja.

- Nenän huuhtelukannu(sarvikuono)ja hienomerisuola. Itse olen käyttänyt kannua jo nelisen vuotta. Merisuolavesi tappaa pöpöt nenä- ja poskionteloista, samalla desifioiden ärtyneitä limakalvoja. Toimii kuin junan vessa tukkoisen nenän suhteen. Suolavesi liuos kannattaa tehdä myös vesilasiin ja kurlata sillä nielun alue.

- Kuumat juomat ja varsinkin tee. Itse juon teetä paljon flunssan aikana. Teen sisältämät antioksidantit auttavat vastustuskykyä ja kuumat juomat irroittavat limaa poskionteloista ja keuhkoputkesta.

- Flunssa-kuumeen aikana pitää levätä paljon. Se auttaa elimistöä nujertamaan flunssan. Lepäämistä kannattaa jatkaa vielä muutama päivä oireiden hävittyä.

- Veden juonti auttaa elimistöä huuhtomaan epäpuhtaudet ja myrkyt pois. Siksi nestetasapainosta huolehtiminen on ensiarvoisen tärkeää. Toisaalta vesi huuhtoo elimistöstä pois myös flunssan nitistämisessä tärkeitä aineita, joten em. saannista kannattaa pitää huoli pitkin päivää.

Kuume-flunssan aikana kannattaa unohtaa särkylääkkeet sekä finrexin-juomat, sillä niillä pitkität sairauttasi. Ainut oikea tapa on auttaa elimistöä tautia vastaan, antamalla sille oikeat välineet siihen.
Omasta kokemuksesta voin sanoa, em.asiat toimivat hienosti. Reilu vuorokausi oireiden ilmaantumisesta ja olo alkaa olemaan varsin hyvä. Täysin tukossa ollut nenä on auki, 39 asteen kuume on poissa ja henki kulkee taas normaalisti. Se on helppoa kun sen osaa ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti