sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Silmitön väkivalta!

Soitetaan 15-vuotiaalle pojalle ja pyydetään paikalle, että saadaan hakata joku!


Sitä vaan mietin mikä nykynuorisoa oikein vaivaa? Mistä lähtien kotona on opetettu, että viattomien hakkaaminen on ihan jees hommaa. Ymmärrän tietenkin, ettei kaikille ole annettu samanlaisia älynlahjoja, mutta siitä huolimatta vähä-älyisemmänkin pitäisi tajuta mikä on oikein ja mikä väärin.


Se kun äiti ei jaksa ja isä ei välitä, seurauksena on pahoinvoiva nuori, joka purkaa pahan olon pois tavalla tai toisella. Jos se purkautuu tällaisena silmittömänä väkivaltana, normaali vanhempi tajuaisi tilanteen vakavuuden. Nuoret, joilla pitäisi olla koko maailma avoinna pilaavat elämäänsä hyvää vauhtia ja siinä sivussa muidenkin elämät.


Todennäköisesti tämä nuorisoporukka selviää tästäkin pelkällä viranomaisten nuhtelulla ja kotona ei edelleenkään välitetä, se on väärin. Olisi kiva kohdata nämä nuoret. Kävisin kättelemässä, taputtamassa olalle ja onnittelemassa "hienosta" suorituksesta. Jos sinulla on kotona 13 - 18 vuotias nuori, kannattaisi varmasti keskustella asioista kotona, siis jos vaan jaksat, tai haluat, tai välität, tai ylipäätäsi ehdit. Äänekoskella ja muuallakin on hyvää vauhtia kasvamassa lisää samanlaisia "vanhemmat ei välitä" nuorisoa ja se on vain ajan kysymys milloin tapahtuu jotain peruuttamatonta. Siitä syystä kannattaisi ottaa asia puheeksi, vaikket jaksaisikaan, koska se on helpompi tie opettaa asioita ja samalla nuoret huomaavat, heistähän välitetään. Perinteinen "eihän meidän poika tai tyttö mitään tällaista tekisi" asenne kannattaa unohtaa, sillä tekee he. Oman asenteen korjaamiseksi kannattaa miettiä tilanne, kun poliisi soittaa kotiin ja ilmoittaa lapsesi olleen mukana porukassa, joka on hakannut jonkun ikätoverin hengiltä. Siinä vaiheessa on myöhäistä katua.


Toivottavasti tämä viaton nuorimies selviää tästä ilman henkisiä ja fyysisiä vammoja. Se ei ole mielestäni oikein, jos hän joutuu kärsimään loppuelämänsä pelkotiloista tai vammasta, vai onko?
http://aksa.fi/aanekoskelaisnuori-pahoinpideltiin-lauantaina-ei-uskaltanut-kertoa-ketka-olivat-asialla/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti