torstai 23. heinäkuuta 2015

Holhousta!

Lapsia varoitellaan aina kuuntelemasta musiikkia liian kovalla, "siitä voi tulla kuulovaurio". Itsekin olen kyseiseen holhoukseen joskus syyllistynyt, kunnes huomasin holhoavan kommentoinnin tehottomuuden. Toisaalta, eipä tarvitse itse radiota kun on lasten kanssa samassa huoneessa, vaikka he kuuntelevatkin musiikkia kuulokkeilla ja tämän lisäksi musiikkimaut eivät aina oikein kohtaa.
Asiasta hieman aasinsiltaa pitkin omaan kuuloon ja sen vaurioitumiseen. Olen ajellut tässä pari päivää vw caddy merkkisellä hyötyajoneuvolla töihin. Kyseinen kapistus on vuosimalliltaan 1984, joten äänieristeenä toimii ainoastaan pelti ja sitä ympäröivä ilma. Voin kertoa, sen kabiinin melutaso yltää 140 vauhdissa noin 150 desibeliin, testasin tänään, joka vastaa suihkuhävittäjän tuottamaa meteliä. Vaimo onkin ihmetellyt viimeiset kaksi päivää miksi minä huudan aina kotiin saapuessani. Kissakin on alkanut jo pelkäämään ja naapurit katsomaan pitkään, josta ei ole enää pitkä matka siihen kun alkaa ilmestymään lappuja ilmoitustaululle häiritsevästä elämäntyylistä päiväsaikaan.
Sitä minä vaan mietin, miksei aikuisia varoiteta liian kovasta metelistä vanhoilla autoilla ajaessa? Iskulauseena tässä holhoavassa kampanjassa voisi olla, "siitä voi lähteä kuulo". Noh, joka tapauksessa, huomenna on viimeinen työpäivä ennen lomaa. Jospa tuo kuulo palautuisi sen aikana edes kohtuu normaaliksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti