perjantai 17. heinäkuuta 2015

Kasvikansio!

Tiedätkö miltä näyttää pihasaunio, latinankieliseltä nimeltään matricaria discoidea! Itsellä ei ollut hajuakaan, mutta onneksi on älypuhelimet ja google. Tämä on yksi miljoonasta yläkoulun "kasvioon" kerättävistä, tai tässä tapauksessa valokuvattavista kasveista.
 Tuli tuossa eilen mieleen, että sellainen kasvio pitäisi tehdä tässä kesän aikana, jotta poika saa biolgiasta edes numeron. Asiahan kiinnostaa minua yhtä paljon kuin "kilo sitä itseään" ja poikaa vielä vähemmän, joten yhdessä toisiaan tsempaten lähdettiin tänä aamuna sitä tekemään. Kummankaan keskittyminen ei ollut parhaalla mahdollisella tasolla ja tästä syystä eksyttiin välillä hieman aiheesta mm. pelaamaan koripalloa ja rannassa innostuttiin heittelemään kivillä leipiä järvenpintaa myöten.
 Kaikesta oheistoiminnasta huolimatta kolmen tunnin uurastuksen tuloksena saatiin viisi kasvia tunnistettua ja kuvattua, ei laisinkaan huonosti. Mielestäni tällainen kasvikansion keräämisvaatimus on vain oppilaitten ja ennen kaikkea heidän vanhempiensa kiusaamista, joka saa oppimisen sijasta ihmiset vain v...uuntumaan! Ei ole nimittäin kiva pyöriä pitkin puskia nokkosten ja punkkien seassa etsien opetussuunnitelman mielivaltaisuudesta johtuen erinäisiä rikkaruohoja! Ihme vöyhötystä!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti