maanantai 7. joulukuuta 2015

Mies ja auto!

Kävi taas vanhanaikaisesti, laitoin auton huvikseni myyntiin nettiautoon ja se meni lähes huutaen kaupaksi. Vaikka myyntihinta olikin itseä miellyttävä, silti iski paniikki. On nimittäin tuo työmatka vajaat 50 kilometriä siivuunsa ja ainoa liikkumistapa näyttäisi olevan tällä hetkellä jalkaisin tai fillarilla. Tässä alkaa tällaiselta humoristiltakin loppumaan vitsit kesken, sillä linja-autotkin kulkee kuin muuttolinnut kyseisen matkan, ainoastaan keväisin ja syksyisin. Tästä saa kiittää valtiota, joka on kiristänyt kukkaronyörejä aika roimasti julkista liikennettä kohtaan täällä haja-asutusalueilla viimeisen vuosikymmenen aikana.


Voi p*rkele sanon minä, mitä tuli taas tehtyä. Milloinkahan sitä osaisi tehdä sellaista fiksua autokauppaa? Sellaista, että olisi jo uusi auto katsottuna valmiiksi vanhan tilalle. Eikä tässä vielä kaikki, talouden kauniimpi osapuoli motkottaa, "että millä hän nyt pääsee marttakerhon kutileiltaan ja kauppaan", kun menin myymään samalla hänenkin ainoan motorisoidun kulkuneuvon. Ei auttanut paljoa sanoa, että enhän minä tahallani, ihan vahinko se oli.


Nämä ovat niitä hetkiä, kun mieleni valtaa televisiossa aikoinaan pyörinyt peukaloisen retket. Siinä Nils Holgerson kutistuu ilkikurisuuteen kyllästyvän tontun takia, hyppää kotihanhen selkään ja liihottaa sen selässä ympäriinsä villi hanhilauma seurassaan. Hänellä ei ollut huolia puuttuvasta autosta, motkottavasta vaimosta tai ylipitkästä työmatkasta. Tässäkin visiossa on pari ongelmaa, en tunne yhtään tonttua ja meillä ei ole lemmikki hanhea. Muuten olisin jo kaukana ja tietenkin  kokeilisin heti paljonko hanhi kulkee, eli kaasupohjassa kohti etelää.

Noh, eihän tässä auta muuta kuin tehdä hätäinen valinta, eli ostaa äkkiä joku auto ja huomata hetken päästä, että se on täysi pommi. En sitten tiedä kumpi olisi parempi, soittaa pomolle ettei pääse töihin kun ei ole autoa, vai se ettei pääse töihin kun auto jätti välille? Jospa tässä löytyisi sellainen luotettava kulkine, mutta oman tuurini ja suomalaisen peltilehmä kulttuurin tuntien näin ei käy. Tästä kaikesta voisi kehittää uuden Keski-Suomalaisen kansanviisauden, KUN UUTEEN EI OLE VARAA NIIN SIITÄ KÄRSII KOKO KROPPA!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti