perjantai 21. heinäkuuta 2017

Maailman parasta nakkikeittoa!

Jonkin aikaa jyllänneen fitness-buumin myötä nykynuoriso ja miksei vanhemmatkin ovat muuttuneet melkolailla nirsommaksi sen suhteen mitä laittavat suuhunsa. Kaikennäköisissä julkaisuissa kerrotaan mitä kannattaa syödä ja mikä on terveellistä. Näitä alati vaihtuvia ruokasuosituksia sitten seurataan kuin uskonnollista johtajaa ja toivotaan, että ne antaisivat ikuisen elämän. Moi taho julistaa, että älkää syökö suolaa ja kovia rasvoja vaan korvatkaa ne pehmeillä rasvoilla ja värikkäillä kasviksilla. Se on varmasti totta, jos vaihtaa sen sinisen lenkkimakkaran kanaan, riisiin ja kasviksiin niin se saattaa vaikuttaa moneen asiaan positiivisesti, mutta sen myötä suhtautuminen tällaiseen perinteisempään kotiruokaan muuttuu. Perinteinen kotiruoka on monelle nykyään sellaista myrkkyä mitä ei laiteta suuhun muuten kuin äärimmäisessä hädässä. Hyvä esimerkki tällaisesta eiliseltä kun nuo meidän teinit kyselivät, että mitä on ruokana. Ilmoitin valmistavani aina yhtä maukasta ja ravitsevaa nakkikeittoa. Osa heistä oli sitä mieltä ettei heille kyseinen nakeilla höystetty keittolounas oikein maistuisi. Noh, lennossa muutin nakkikeiton kärsäkeitoksi. Hieman työläämpi valmistaa, mutta eipähän tarvinnut syödä nakkikeittoa. Se mikä tässä kaikessa oli hauskinta, kaikki söivät tätä mehupillin avustuksella muutettua kärsäkeittoa hyvällä ruokahalulla hymy korvissa. Tiedän kyllä, että nakit eivät ole terveysruokaa, mutta Tahko Pihkalaa lainatakseni, kaikkea kohtuudella.


2 kommenttia: