keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

Juhannus!

Keskikesän juhla painaa päälle ja ulkona sataa rakeita. Jotenkin se tuntuu kohtuuttomalta tämän laman keskellä. Rahat loppu ja uloskaan ei tarkene mennä, kun sinne jäätyy pystyyn. Pienestä pojasta asti olen kuunnellut yleistä tsemppaus sanontaa, "lottovoitto syntyä Suomeen". Jotenkin kyseisen sanonnan uskottavuus on kärsinyt rajusti. Paremmin nyky päivän Suomea kuvaisi "kyllähän täälläkin asuu, kun muualle ei pääse".


Juhannus on legendaarinen juhla. Yhtenäkään muuna päivänä vuodessa ei huku yhtä paljon ihmisiä. Viinaa pää täyteen ja vesille, joko veneellä tai uiden. Olen ollut sitä mieltä, että juhannus pitäisi siirtää keskitalven tienoille. Säästyttäisiin näiltä turhilta hukkumisilta. Nyt kun katsoo lämpömittaria, joka näyttää +10 ja koko taivaan täydeltä tulevaa raekuuroa, kyseinen juhannuksen siirto toive näyttää turhalta. Ei tässä kelissä lähde kukaan vapaaehtoisesti uimaan tai veneilemään, ei vaikka olisi aivan "peltikiinni".


Kaikesta huolimatta, hyvää juhannusta vaan kaikille tasapuolisesti, ja muistakaa, ei kannata lähteä vesille, sinne paleltuu nopeammin kui hukkuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti