torstai 4. kesäkuuta 2015

Vain elämää!

Tämän vuoden vain elämää tähdet Anssi Kela, Pave Maijanen, Virve Rosti, Sanni, Antti Tuisku, Maija Vilkkumaa ja VilleGalle. Aavistuksen pettymys, mutta jokainen heistä on varmasti paikkansa ansainnut. Itse seurasin ensimmäisen tuotantokauden kyseistä sarjaa ja kyllästyin. Nykyään otetaan kaikki irti hieman menestyneemmistä formaateista. Niitä tehdään niin kauan, kunnes katsojat voivat pahoin ruutujen ääressä. Tästä on hyvänä esimerkkinä mm. Idols ja jossain määrin Voice of Finland. Pelkkien nimien kuuleminen nostaa jo niskakarvat pystyyn ja tulee huono olo.


Vain elämää lauseesta tulee mieleen paljon tärkeämpiäkin asioita. Esimerkiksi poliisihallinnon tänään julkaisema kolmen kuukauden markkinointikielto veikkausta kohtaan. Pelejä on mainostettu liian näkyvästi kioskeissa ja kaupoissa. Mainonnalla altistetaan peliongelmista kärsiviä ihmisiä pelaamaan entistä enemmän. Mitenköhän kauppojen ja kioskien seinustat täyttävät peliautomaatit sitten eivät altista peliongelmille? Itse olen havainnut kyseisten automaattien edustoilla melkoista ihmisvilinää aamusta iltaan. Eläkeläiset ja nuoret ovat pääasiallisia pelaajia. Todennäköisesti suurin osa työntää automaatteihin merkittävän osan pienistä tuloistaan ja kärsivät siitä syystä nälästä ja ovat pahimmillaan maksuvaikeuksissa normaalien laskujen suhteen. Jos jotain tässä Suomen maassa pitäisi holhota niin se on tuo automaatti pelaaminen.


Voitot muistetaan ja panoksia ei lasketa, näin se menee ja se on vain elämää. Suurin asia mikä tässä kaikessa itseäni ihmetyttää, ollaanko me jo kansalaiset tosiaan niin tyhmiä ja vastuuttomia, että meitä pitää holhota joka h*lvetin asiassa?!?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti