torstai 19. toukokuuta 2016

Ilon ja onnen päivä!

Voi tätä ilon ja onnen päivää. Iltapäivälehtien otsikot näyttäisivät huutavan, NELOSOLUET, TISLATUT LONKEROT JA LIMUVIINAKSET TULEVAT KAUPPOJEN HYLLYLLE!!!


Pitäisiköhän varmuudenvuoksi lähteä kaupan eteen jo nyt jonottamaan, ettei vaan jää mistään paitsi. Teltta ja makuupussi vaan kainaloon ja siwan eteen. Sano minun sanoneen, kun tämä ennennäkemätön "nelosta siwasta" päivä oikeasti koittaa niin osa kansalaisista jonottaa kaupan edessä kuin ilmaisia muoviämpäreitä konsanaan. Suomi menee aivan sekaisin ja kaikki tämä vain siksi, koska kukaan ei ole tottunut Suomen kaltaisessa holhousvaltiossa tällaisiin vapautuksiin. Toivottavasti nämä vapautukset eivät ajoitu juhannuksen tienoille. Muutenkin pesusienen lailla itseensä alkoholia imevät juhannus-kansalaiset joisivat näillä astetta jykevämmillä juomilla itsensä entistäkin huonompaan kuntoon. Siinä hommassa hukkuisivat niin isännät kuin mökkivieraatkin, ellei sattuisi olemaan kylmää ja sateista säätä. Siinä tapauksessa riehuttaisiin muuten vaan ja eksyttäisi vaikka metsään. Metsät nimittäin tuntuisivat olevan nykyään vaarallisia paikkoja. Siitä vaan päättelin, kun viimeviikolla annettiin valtakunnallinen vaarailmoitus Haminassa heiluneesta karhusta. Karhu Haminassa, varokaa Ivalossa. Siellä metsässä kun itsesuojeluvaiston menettänyt nelosoluen lipittäjä kohtaa karhun niin huonostihan siinä kävisi. Sekä karhu, että eksynyt kansalainen saisivat ikuisia traumoja.


Takaisin asiaan, vielä kun nämä myyntiaikarajoitukset saataisiin poistettua niin mietojen alkoholituotteiden ystävillä koittaisivat kissanpäivät. Loppuisi nykyinen keskikaljojen piilottelu kaiken maailman verhoilla ja hupuilla yöaikaan. Sehän on kuin piiloteltaisiin hernekeittopurkkeja muina päivinä paitsi torstaina hajuhaittojen hillitsemiseksi. Tällainen rajoittaminen ei vaikuta oikeasti yhtään mihinkään, päinvastoin. Ihmiset ostavat entistä enemmän, ihan vaan varmuuden vuosi.


Itsellä tämä vapautus ei vaikuta mitenkään eikä mihinkään. Oma alkoholin läträys tapahtuu jatkossakin keskioluella. Toki täytyy myöntää, ettei sitä enää tällä iällä voi läträämiseksi sanoa, ei vaan enää jaksa. Mutta onnea vaan kaikille nelosen yms juomien ystäville, siwassa nähdään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti