torstai 26. toukokuuta 2016

Kesäloma!


Alkaa olemaan se aika vuodesta, kun siellä sun täällä saa kuulla ihmisten kesäloma suunnitelmista, tai sitten muuten vaan tarinaa lähestyvästä kesälomasta. Tänään tuli sellainen tunne, että kohtahan loman pitäisi alkaa itselläkin, sillä juhannushan on ihan nurkan takana. Noh, eihän siinä muu auttanut, kuin ottaa kalenteri rumaan käteen ja alkaa kiusaamaan itseään laskemalla jäljellä olevat päivät. Hetken aikaa siinä ynnäilin ja laskeskelin huonolla matikkapäällä numeroita yhteen ja sain aikaiseksi luvun kaksikymmentäkahdeksan. Saamani luvun mukaan kesälomani alkuun olisi siis vielä kuukausi aikaa, tasan 28 päivää, neljä viikkoa, 1/12 vuosi, eli Suomeksi sanottuna aivan s**tanan pitkä aika!


Tässähän ehtii vielä takatalvi yllättämään, tai menehtymään muuten vaan vaikka v*tutukseen ennen loman alkua. Odottavan aikahan on tunnetusti pitkä, joten seuraavat neljä viikkoa tulee varmasti tuntumaan ikuisuudelta kun odottaa lomaa. Joo tiedän, sitten se neljän viikon loma menee yhdessä hujauksessa, ei ehdi kissaa sanomaan. Kyllä, v*tuttaa jo valmiiksi!


Vaimo on jo valmiiksi ohjeistanut työt mitä minun lomalla pitäisi ehtiä tekemään. Mielestäni kesäloman pitäisi olla yksi vuoden kohokohdista, mutta monilla siitä tulee yksi vuoden stressaavimmista ja työntäyteisimmistä ajanjaksoista. Jos koko loman ainoat aktiviteetit ovat mökkitikanheitto ja lomareissu naapurikunnan rautakauppaan hakemaan tarjouksessa olevia pihakiviä niin siitä ei hyvä heilu. Jos totta puhutaan niin itse ajattelin ainakin "työlistasta" huolimatta viihtyä onki kädessä laiturin nokassa niin usein kuin mahdollista. Jos joku homma jää tekemättä niin "so what". Sen ehtii tekemään joskus myöhemminkin, ehkä ensi kesänä sitten. Lapset ovat meillä jo sen ikäisiä, että heillä on aika pitkälti omat menonsa jo valmiiksi suunniteltu, joten heille ei tarvitse sen suurempaa ohjelmaa keksiä. Vaimo on ainut jolle pitäisi keksiä jotain aktiviteettia kesälomalle. Saa nähdä mitä sitä keksisi.          


        

2 kommenttia:

  1. Sano sille että olet alkanut harjoittaa hyväksyvää tietoista läsnäoloa elikkäs tuota mindfulnessia. Kehität itseäsi ihmisenä kököttämällä siinä laiturin nokassa. Vaimo voi osallistua harrastukseen mietiskelemällä valitsemassaan paikassa tai lähteä vaikka parin viikon sukulointikierrokselle.

    VastaaPoista
  2. Tuo mindfulness on varmasti sellainen mitä tulen käyttämään loman aikana melko usein.

    VastaaPoista