torstai 11. elokuuta 2016

Leikkauslista!

Jotenkin surullista luettavaa nämä hallituksen viimeisimmät leikkauslistat. Näillä toimenpiteillä haetaan tällä kertaa 200 miljoonan säästöjä.
-Lapsilisät.
-Sotilasavustus.
-Asumistuki.
-Valtionosuus ansiopäivärahasta.
-Valtionosuus peruspäivärahasta.
-Valtionosuus työmarkkinatuesta.
-Valtionosuus aikuiskoulutustuesta.
-Valtionosuus vuorottelukorvauksesta.
-Valtionosuus sairausvakuutuslaista johtuvista menoista.
-Vähimmäispäivärahat.
-Lääkekorvauksen kattoraja.
-Valtion osuus kansaneläkelaista ja eräistä muista laeista johtuvista menoista.
-Kansaneläkkeet.
-Takuueläkkeet.
-Perhe-eläkkeet ja lapsikorotukset.
-Vammaisetuudet.
-Eläkkeensaajan asumistuki.
-Rintamalisät.
-Opintoraha.
-Starttiraha
Niinpä, köyhiltä otetaan kun muilta ei uskalleta. Ei puutu enää oikeastaan muuta kuin määrätään kuusi päiväinen työviikko ja samalla poistetaan kodin ja työpaikan väliset matkustamisen verovähennysoikeudet. Ei tietenkään saisi sanoa, mutta tämä maahanmuutto ongelma ajaa kansalaiset ja sitä myöten koko valtion konkurssiin...anteeksi kukkahattutädit.

3 kommenttia:

 1. Kukkahattutäti vastaa: maahanmuuttajat eivät laatineet tuota leikkauslistaa. Hallitus mielellään uskottelisi, että juuri tällaista politiikkaa on pakko noudattaa, vaihtoehtoja ei ole. On niitä. Ja saat anteeksi.

  VastaaPoista
 2. Mutta eikö ole kiva huomata, että isotäti valvoo myös sinua ;)

  Tuon blogin kellon voi muuten laittaa myös Suomen aikaan.

  VastaaPoista
 3. Onhan se hyvä, että joku valvoo minuakin :) Kun eläkeläisiltä, työttömiltä ja opiskelijoilta otetaan vähän pois kerrallaan niin se ei tunnu ihan niin pahalta. Jos totta puhutaan niin on tämä melkoisen epäreilua, sillä heiltä on otettu etuja pois melkoisen rankalla kädellä viime vuosina ja sama ralli vain jatkuu edelleen. Maahanmuutto rasittaa valtion taloutta melkoisesti ja se on myönnetty hallitusta myöten. Toki sama ongelma koskee koko Eurooppaa, joten asian kanssa ei olla yksin. Samaan aikaan eletään laskusuhdannetta niin varat(verotulot) eivät riitä yksinkertaisesti kattamaan valtion kuluja ja velkaantuminen vain kiihtyy. Yhtälönä tästä kaikesta seuraa jollain aikavälillä konkurssi, jollei jotain mystistä tapahdu piakkoin. Minun mielestä nykyiset "otetaan vähän kaikilta pois" keinot eivät johda ruusuisempaan tulevaisuuteen. Suomen pitäisi tarkastella byrokratiaan meneviä kuluja, sillä ne syövät leijonan osan valtion vuosittaisista tuloista. Saa nähdä mitä tästä kaikesta vielä seuraa? Huolestuttavalta tämä kaikki näyttää jollei jotain radikaaleja toimia tehdä kansantalouden tervehdyttämiseksi.

  VastaaPoista