tiistai 18. lokakuuta 2016

Paskaa hommaa!

Ihmettelin tuossa muutama kuukausi sitten paikallisen vesilaitoksen hinnankorotuksia, mutta nyt ymmärrän ne. Ei tuon paskan lisääminen juomaveteen ihan ilmaista ole.

No vitsi vitsi! Tosiaan, meillä päin juomavedestä on löytynyt escherichia coli-bakteeria, tuttavallisemmin E. coli-bakteeria, siis Suomeksi sanottuna juomavedessä on paskaa seassa kuin Nokialla aikoinaan. Omakohtaista kokemusta sen vaikutuksista ei onneksi ole, mutta täällä päin on vessaa ilmeisesti vedetty normaalia tiuhempaan.


Sitä minä vaan tässä mietin, että miten alttiita me kaikelle tällaiselle olemme. Aikoinaan Nokian vesikriisissä joku oli avannut väärän venttiilin jolloin juomavesi ja noin 400000 kuutiota ns. paskavettä sekoittui. Siellä päin tuhansia ihmistä ripuloi ja muutamia taisi menehtyäkin tämän myötä. Niinpä, ihan samaa mietin, että miten viemäri ja juomavesi voivat olla venttiilillä yhteydessä toisiinsa. Noh, tässä meidän kylän tapauksessa joku kaivurimies oli onneksi vain katkaissut runkovesilinjan, joka kuitenkin aiheutti sen, että puoli kylää oli muuttanut vessaan housut kinutussa asumaan. Voi sitä "ilon" määrää niissä talouksissa joissa asuu useita janoisia ja käytössä on vain yksi vessa. Siinä sopii toivoa, että joku on käynyt hakemassa paikallisen marketin avajaisista ilmaisia ämpäreitä. Paskaa hommaan, mutta välillä näin vain käy. Sitä vaan, että olemme me melkoisen alttiina tässä nyky yhteiskunnassa kaikennäköisille joukkotartunnoille. Välillä sitä vaan miettii, että mitäs jos joku hörhö pääsee käsiksi tuollaiseen vesilinjaan ja myrkyttää koko kaupungin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti