keskiviikko 5. lokakuuta 2016

Sirkus Sariola!

Jahans, päivän hesari tietää kertoa, että hallitus aikoo sittenkin tiukentaa työttömyysturvaa omavastuupäivillä ilman työmarkkinajärjestöjen hyväksyntää. Vaikuttaa ihan kolmikantasopimisen mukaiselta toiminnalta. 
Tämän lisäksi aikaisemmin sovittuna ensi vuoden alusta työttömiä koskeva uusi laki velvoittaa heidät haastatteluihin kolmenkuukauden välein tuen määräaikaisen menettämisen uhalla. "Jos et tuu niin et saa"! Haastattelussa tarkastetaan työllistymissuunnitelman toteutuminen ja jos työtön ei ole sitä aikaisemmin yhdessä työvoimavirkailijan kanssa laadittua suunnitelmaa toteuttanut niin aijaijai, taas tulee penaltya. Ei ole helppoa työttömällä, sillä se alkaa käymään ihan oikeasti työstä. Mietitäänpä esimerkiksi kainuun aluetta ja siellä työllistymis mahdollisuuksia. Siinä ei paljoa suunnitella kun ei ole työpaikkoja kuin yksi tuhatta työtöntä kohti. Toki kyllähän tämä haastattelu homma työllistää ihmisiä, nimittäin työvoimavirkailijoita. Lehtitietojen mukaan pelkästään uudenmaan alueella tämä tarkoittaa joka arkipäivä 2000-3000 haastattelua. Niinpä, siinä saa huhkia töitä oikein niska limassa.
Jotenkin tuntuu, että tämä nykyinen Suomen päättäjissä paniikkia aiheuttava lama, eli toisin sanoen maahanmuuttajien ja huonojen päätösten aiheuttamat kustannukset maksatetaan työttömillä, niin ja eläkeläisillä sekä sairailla. Samaan aikaan suurella rahalla valmisteltu KIKY-sopimus kuihtuu kuin Oksasen pallit kylmässä vedessä. Työnantaja toisensa jälkeen ilmoittaa, että he ei ala pelleilemään tämän KIKY-sopimuksen mukaisen kolmen minuutin työajanpidennyksen kanssa. He ovat laskeneet, että halvemmaksi tulee toimia niin kuin ennenkin. Niinpä, että mitä v**tua?!?
Hyvä esimerkki hallituksen paniikista ovat myös nämä koulutusleikkaukset. Mitäpä veikkaatte, että siinä pitkässä juoksussa käy kun ihmiseltä viedään mahdollisuus koulutukseen, edistääkö se työllistymistä? Tätähän se on kun ei osata tuijottaa muuhun kuin kengänkärkiin. Nuoret saavat olla maksumiehinä sitten joskus, kunhan me vanhat möhömahaiset ylipalkatut virkamiehet vaan pärjätään. Oikeita ongelmia kartetaan viimeiseen asti ja muutaman hengen natsiporukan laillisen lakkautuksen käsittely siirtyy kadulta eduskunnan käsittelyyn muutamassa päivässä, toki siinä samalla kuullaan myös puheenvuoro miten Jani Toivola on kärsinyt vääryyttä koko sen ajan, kun on tuonut julkisesti homoutensa esiin. Niinpä, kunnon sirkus Sariolaa koko homma. Pääministeri Juha Sipilän puolueen keskustan isosti lanseeraama vaaliteema "Suomi yhdessä nousuun" on menettänyt jotenkin merkityksensä.

3 kommenttia:

  1. Minusta hallituksen työllisyyspolitiikka on todella onnistunutta, ja sama linja pitäisi ottaa pääkaupunkiseudun asuntopulan suhteen: Ensin vähitellen leikataan kaikkia asumistukia. Omistusasujiia kannustetaan lisäämällä asuntolainan korkojen verovähennysoikeutta ja poistamalla perintö- ja lahjavero asuntojen osalta. Muita kannustetaan perinteiseen tapaan (kannustaminen = joku istuu niskassasi ja potkii sinua metallipiikeillä kylkiin, että juoksisit kovempaa). Asunnottomien pitää tehdä viranomaisille selvitys tilanteestaan kerran viikossa, ja jos ei kuukaudenkaan kuluttua ole löytynyt haluja asunnonhankintaan, mätkäistään sakkoja. Asunnottomuus on ihan omasta velttoudesta kiinni samoin kuin työttömyyskin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuokin on ihan totta, sosiaalietuudet aiheuttavat passiivisuutta, mutta tämä meidän hyvinvointi yhteiskunta perustuu siihen, että jokainen pärjää kaikesta huolimatta. Pääkaupunkiseutu on oma lukunsa, mutta muualla suomessa on alueita missä työllistyminen on haastavaa tai jopa mahdotonta. Alueelliset erot ovat suuria.

      Poista