tiistai 17. tammikuuta 2017

Mies ja parisuhde!


Lueskelin aamutuimaan Helsingin Sanomia ja silmiini osui artikkelin väestöliiton parisuhdekeskuksen johtaja Heli Vaarasesta ja parisuhteiden rooleista. Hänen mukaansa on yhä tavallisempaa, että mies kokee itsensä väheksytyksi parisuhteessa. Vaarasen mukaan nainen on usein parisuhteessa se kaikesta päättävä ja täydellisyyttä tavoitteleva diktaattori, joka puhuu miehestään vähättelevään sävyyn. Tätä ei pidä yleistää, mutta ilmeisesti se alkaa olemaan nykyään enemmänkin sääntö kuin poikkeus. Vaarasen mukaan tämä väheksyminen on lisääntynyt muutaman viime vuoden aikana. Hän perustaa mielipiteensä vankkaan näkemykseen, sillä hän on kohdannut työssään tuhansia pariskuntia. Hänen mielestään suurin syy ongelmista parisuhteessa johtuu miehen kyvyttömyydestä täyttää naisen kaikkia vaatimuksia. Sitä vaan mietin, että miksi näitä vaatimuksia asetetaan, jos nainen näkee ettei miehestä ole niihin? Miksei hän muuta omaa suhtautumistaan ja vaatimustasoaan? Tähän kun vielä lisätään miehen järkevän puheentuotto ongelmat niin soppa on valmis. Ei puhu eikä pussaa, mitä sellaisella miehellä tekee. Artikkelissa mainitaan myös miehen alistuminen apupojan rooliin, joka ohjautuu naisen halujen ja vaatimusten mukaan. Se on varmasti totta, koska se on miehelle helpoin tapa olla joutumatta nalkutuksen kohteeksi.


Jos ajatellaan normaalia tasapainoista parisuhdetta niin tuo edellinen ei sovi siihen millään tapaa, ainakaan näin nopeasti ajateltuna. Mikä ihmisiä oikeasti vaivaa?!? Miksi joistakin miehestä tulee tuollaisia marsuja, omasta tahdostako? Mites naisista vastaavasti tulee tuollaisia hirmuhallitsijoita, jotka käyttävät kaikki mahdolliset keinot oman tavoitteensa saavuttamiseksi? Mihin on hävinnyt se tasa-arvoinen parisuhde? Mikä meitä nykyihmisiä muuttaa tuollaiseen tahdottomaan tai vain oman näkökohdan huomioivaan tilaan? Se on kyllä totta, että miehet sopeutuvat mielummin tilanteeseen kuin kyseenalaistavat ongelmia ääneen. Vaikka he samalla sinetöivät kohtalonsa ymmärtämättä, että todellisuudessa nainen kaipaa ainoastaan puolisoa jolla on oma halu ja tahto, vaikka se ei miesten yksinkertaisuudesta nauttivassa mielessä vaikutakaan siltä. Vaarasen mukaan parisuhteen ongelmat alkavat yleensä silloin, kun liittoon syntyy lapsi. Naisen huomio kiinnittyy pelkästään lapseen ja mies jää hieman niin kuin heitteille. Mies turhautuu ja jos hän ei saa pahaa oloaan pihalle niin tämän jälkeen alkaa riitely, sillä suomalainen mieshän ei tunteistaan puhu. Tunteista puhuminen ei onnistu muilta kuin homoilta ja siihen hän ei ala, ainakaan vapaaehtoisesti.

On tämä elämä  vaan niin helppoa, varsinkin parisuhteessa elävälle. Tunnistan tuosta jutusta muutamia kohtia, mutta onneksi itsellä on joviaali luonne ja muita johdattelevat mielipiteet niin ei tarvitse tuollaisten ongelmien kanssa painia ;)

http://www.hs.fi/elama/art-2000002879714.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti