keskiviikko 4. tammikuuta 2017

Varpunen pakkasessa!


Katselin aamulla lintulaudan elämää ja melkoinen vilske siellä kävikin. Samalla mietin, että miten ihmeessä nuo metsän eläimet oikein pärjää näillä keleillä. Pakkanen paukkuu yli kahtakymppiä ja varpunen pönöttää puunoksalla sillä meiningillä, että ei tunnu missään. Ketulla sekä oravalla on sentään turkit päällä ja karhu on täysin tietämätön koko pakkasista vetäessään p*rse homeessa unta talvipesässään, mutta varpunen joutuu olemaan kintut paljaana jokaisessa kelissä. Vähän niin kuin minä seisoskelisi lintulaudan vieressä pelkkä pitkähihainen t-paita päällä ja bokserit jalassa. Saattaisi loppua meikäläisen lento melko lyhyeen tässä säässä. Ei auttaisi vaikka kuinka juoksisi ympyrää, noutaja tulisi alta aikayksikön. Jotenkin käy sääliksi, mutta kyllä ne näyttäisivät pärjäävän, kunhan vaan saavat evästä. Siinä aamukahvia juodessa ja lintujen touhua katsellessani vanhempi on kissa tuli istumaan viereeni ikkunalaudalle. Hetken se tuijotti lintujen touhua ja poistui paikalta. Seuraavan kerran näin sen takan päällä makailemassa. Ilmeisesti lintujen pakkasessa touhuaminen oli saanut sille kylmiä väreitä aikaan ja se oli mennyt takan päälle lämmittelemään. Katselin sitä hetken ja mietin mielessäni, että tasan ei käy onnenlahjat. Jos sen, takan lämpöön tottuneen karvakasan työntäisi ovesta ulos tuohon pakkaseen niin tuskin sekään pärjäisi siellä kovin kauaa. Pakkanen on aikalailla tottumus kysymys, vähän niin kuin kesäinen kuumuuskin, mitä ei kyllä viime kesänä paljoa näkynyt, mutta kuitenkin.


   

2 kommenttia:

  1. Jos se oli nuori varpunen? Tänää oli Iltapulussa juttua miten nuoriso pukeutuu pakkasilla, oikein vinkkejä antoivat. Kuulemma paljas pää, kädet ja nilkat on fiksun näköistä...

    -Mamma kolmelle

    VastaaPoista
  2. Todennäköisesti se oli jokin nuori varpunen, nehän kestää kylmää ainakin omien puheittensa mukaan todella hyvin. Kyllä meilläkin on käyty näitä talvipukeutumis keskusteluja tuon tuosta ihan pienimuotoiseen riitaan asti, varsinkin meidän nuorimman tyttären kanssa. Hän nimittäin ulkoilee mielellään nilkat, pää ja kädet paljaana niin kuin muutkin kaverit, oli pakkasta sitten kuinka paljon tahansa. Itselle tulee kylmä jo pelkästä ajatuksesta, jos joutuisi siinä asussa tuonne pakkaseen menemään. Hullun touhua ;)

    VastaaPoista