torstai 8. kesäkuuta 2017

Munakone!Joo ei minulla oliskaan ollut mitään muuta tekemistä. Kanat munii tunnetusti, mutta niin munii myös tämä meidän turtlesikin. Vietin kyseisen ötökän kanssa melkein neljä tuntia meidän takapihalla ja katseli kun se kaivoi munintakuoppaa. Sen jälkeen rouva turtlesi pyöräytti kuoppaan kymmenkunta munaa ja lopuksi peitti sen kuopan. Oli sitten melkoisen hidasta puuhaa noilla sen räpyläraajoilla. Täytyy varmaan käydä ebayn ihmeellisessä maailmassa katsomassa, jos siellä jonku kiinanihme ois keksinyt turtleseille kaivuuhommia helpottavan lapion. Ei menis sen jälkeen ihan koko kesää takapihalla sitä vahtiessa. Tämä sama munintaoperaatio nimittäin toistuu noin kahden viikon välein arviolta elokuun loppupuolelle asti.

5 kommenttia:

 1. Oli pakko katsoa tämä postaus, itsellänikin kun on maakonna. :D Se tosin on miespuolinen. Vilkas ja utelias tapaus. :D Onko teillä samanlainen? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovin sosiaalinen tapaus tämä meidän punakorva myös, varsinkin näin kesäaikaan. Ei oikein tahdo viihtyä akvaariossaan ja haluaa lattialle. Lattialle päästyään osallistuu kaikkeen mitä itse teen ja seuraa perässä kuin koira konsanaan:D

   Poista
 2. Tykkäisiköhän se munia hiekkalaatikkoon? Ehkä olisi helpompi kaivaa siellä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaan kokeiltu sitäkin vaihtoehtoa, mutta on sen verran nuuka otus siitä muninta paikastaan, ettei kelpaa mikään valmiiksi järjestelty. Helpommalla selviää kun vie sen ulos ja vahtii sitä siellä muutaman tunnin. Rouva, tai tässä tapauksessa neiti kilpikonna on sellainen, ettei sen kanssa jaksa kukaan elää jollei sitä vie ulos munimaan. Vaeltaa levottomana yötä päivää ympäri asuntoa ja tuollaisella kilvellä varustettuna osaa pitää meteliä aikatavalla.

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista