keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Oletko tossun alla!

Nyt on vii...iimeisen päälle tyttömäinen olo!

Seuraavana onkin edessä jälleen viimeisen päälle "miesten" hommaa, pyykinpesua. Yritän elää siinä uskossa, että siivoava mies on seksikäs ja sillä riittää siksi sutinaa lakanoiden välissä. Meikäläisellä ainakin riittää, kun virittää niitä puhtaita valkeita lakanoita kuivumaan. Siinä on hetken sutinaa, kun yrittää saada lakanaa suoraksi. Sen jälkeen tulee voimasanoja, jos kädet eivät riitä siihen hommaan. Lopputuloksena saa valitukset, koska lakanat eivät kuulema kuivu mytyssä, lattialla. Pyykätessä ja siivotessa toistelen aika usein mielessäni, "jonkun tämäkin on tehtävä" ja "tämä on oikeastaan ihan kivaa". Valehtelenkohan itselleni?

Miehille asetetut vaatimustasot ovat nykypäivän parisuhteissa todella korkeita. Miehen pitää osallistua myös kodin hoitamiseen muutenkin kuin lampunvaihtajana, auton kuljettajana, viemärin avaajana, remonttimiehenä, autoasentajana, saranoiden öljyäjänä ja raskaiden tavaroiden kantajana kaupasta, tai silloin kun vaimo saa päähänsä vaihtaa huonekalujen järjestystä kerran kuukaudessa.

Jos nykypäivänä vertaa naisten- ja miesten kotitöitä, niissä on valtava ero. Nykypäivänä miesten osaaminen pitää olla todella laaja-alaista verrattuna naisiin. Naistentyöt ovat pysyneet jotakuinkin samanlaisina, lisänä tullutta "työnjohtajan" virkaa lukuun ottamatta. Miesten osaamisessa on vastaavasti tapahtunut todella suuri harppaus. Miehistä on tullut "kotiäiti-isiä", joiden osaamisesta pitäisi olla ylpeä. 

Mitä jos mies ei osallistukaan kodinhoitotöihin miehille asetetuista nykyvaatimuksista huolimatta? Työnjohtaja katsoo aikansa sitä toimintaa sormien läpi, noin 5-10 vuotta, Sen jälkeen aletaan antamaan ohjaavaa palautetta. Jos mies ei palautteesta huolimatta muuta tapojaan, hän on kusessa. Olen nimittäin kuullut ja ollut osallisena niin monta kertaa humalaisten "työnjohtajien" keskusteluissa, joissa mietitään toisten "työnjohtajien" kanssa keinoja tilanteen ratkaisemiseksi. Humalassa olevan työnjohtajan suusta kuulee mikä mättää oikeasti ja siinä tilassa esitetyt ratkaisut ovat jopa julmia osaamatonta miestä kohtaan. 

Onhan se totta, ettei vaimon tarvitse passata miestään kuin äitinsä aikoinaan. Kodinhoitotyöt täytyy jakaa tasaisesti, sillä ei kenenkään pää kestä ikuisuuksiin orjan virkaa. Vaimon tai tyttöystävän pitäisi kuitenkin ottaa huomioon se, ettei tupperware kutsut ole syy vaatia toista venymään äärimmilleen raskaan työpäivän päätteeksi. "Parempi tossun alla kuin taivas alla" sanonta ei johda kovin hyvään lopputulokseen nykymaailmassa. Mieskin osaa naisen tapaan nostaa kytkintä mitan täytyessä, vai osaako?!?


Oikeasti nykymies ei osaa nostaa kytkintä. Yleensä hän alistuu kohtaloonsa ja nainen käyttää valtaansa häikäilemättömästi hyväkseen. Sellainen toiminta on varsin yleistä. Miksi näin? Pelko hylätyksi tulemisesta, taloudellinen ahdinko tai lapsien menetys ovat suurimmat syyt. Varmasti löytyy muitakin syitä, mutta nuo em. taitavat olla yleisimpiä. Esimerkiksi eron kohdatessa mies on lainsuojaton lapsien suhteen. Hänelle ei jää muuta kuin elatusvelvollisuus ja v-mäisen miehen maine ex-puolison kaveripiirissä. En yhtään ihmettele miksi monet eronneet miehet ovat katkeria ja jossain määrin myös itsetuhoisia. Se siitä seuraa, kun heität eron myötä parhaat vuotesi elämästä hukkaan.

Onneksi itsellä on käynyt hyvä tuuri "työnjohtajan" suhteen. Ymmärtävä ja osaa ohjeistaa minut tarvittaessa ylittämään itsensä. Hän osaa myös arvostaa työn jälkeä, vaikka niissä välillä puutteita onkin. Hän osaa myös vaihtaa itse lampun, jos minä en "kiireiltäni" ole sitä joutanut vaihtamaan. Järkeviäkin naisia on olemassa, ei pidä siis yleistää. Tämä on sitä uusioperheen arkea ;)


     

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti