tiistai 3. maaliskuuta 2015

Vesivahinko!

Jippiajee!!!


Se tunne, kun saat kesken työpäivän soiton, jossa ilmoitetaan, että alakerran naapurissa sataa vettä. Eikä siinä vielä kaikki, vesi oli peräisin meidän asunnosta.


Eihän siinä muu auttanut kuin ajaa tuhatta ja sataa kotiin katsomaan mikä on tilanne. Vaimo oli nopeampi, hän oli paikalla viidessä minuutissa. Vesivahingon syylliseksi paljastui akvaarion suodatinpumppu. Pumpun imuletku oli sen verran syvällä altaassa, että se oli ehtinyt pumppaamaan noi 100 litraa vettä olohuoneen lattialle. Suodatinpumppu on ns. ulkosuodati ja merkiltään eheim 2015 ja sen tiiviste tuli ilmeisesti tiensä päähän ja päästi vedet läpi.


Onneksi suurin osa vedestä pysyi meidän asunnon lattialla ja laminaatti toimi hienosti veden eristeenä. Meidän talo on puurunkoinen vuonna 1948 valmistunut kaksi kerroksinen kerrostalo. Lattioissa on sen verran ajanpatinaa, että ne viettää hieman huoneiden keskelle, joten suurinosa vedestä ajautui olohuoneen keskiosaa. Toinen hyvä asia oli, että talon eristeenä toimii purueriste, joka ei ime vettä itseensä. Kaikesta tästä selviämme todennäköisesti pelkällä laminaatin uusimisella, tai vakuutusyhtiö selviää.


Akvaariossa asustaa punakorvakilpikonna, joka oli yhtä paniikissa vahingosta kuin omistajansakin. Vahingosta viisastuneena edessä on uuden suodatin pumpun hankinta ja se tulee olemaan malliltaan sisäpumppu, jossa ei ole vuotovaaraa lattialle.


Huh huh, kaikkea sitä sattuu. Välillä herää sellainen ajatus, miksei joskus voisi mennä sillee kohtuudella. Olo on nimittäin välillä kuin Aku Ankalla ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti