torstai 4. helmikuuta 2016

Poliisikin on ihminen!


Sakkoihin suunnitellaan jälleen rajuja korotuksia. Oikeusministeriössä on valmisteltu sakkojen korottamiseen tähtäävää hallituksen esitystä, jossa päiväsakkoja, rikesakkoja ja yhteisösakkoja korotetaan.
Esitysluonnoksen mukaan päiväsakkojen rahamäärät korotetaan noin kaksinkertaisiksi, rikesakkoja korotetaan noin puolitoistakertaisiksi ja yhteisösakon suuruus peräti kolminkertaistetaan.


Juu, vaikuttaa äkkiä ajateltuna karun isoilta korotuksilta. Nyt herääkin kysymys, kenellä on kohta enää varaa ajaa edes ylinopeutta? Ei minulla ainakaan. Korotusten on kaavailtu astuvan voimaan jo kevään 2016 aikana, joten kaasujalkaa kannattaa opetella hölläämään. Itsellä on aikaa edellisistä sakoista kohta 21 vuotta, eli ei ihan jokapäiväistä hommaa. Silloin kaksi poliisia istui puskassa tutkan kanssa kyttäämässä viattomia autoilijoita ja epähuomiossa, eli tahallaan ajoin liian kovaa kyseiseen paikkaan. Toki pitää myöntää, tai okei, mitään en myönnä, mutta joka tapauksessa matkassa on ollut mukana tuuriakin. Aihetta olisi kenties ollut useammillekin sakoille, mutta pääsääntöisesti olen kuitenkin yrittänyt noudattaa rajoituksia ja sääntöjä.


Joka tapauksessa, rike tai rikos on aina harkittu teko. Jos sakkoihin tehtävät korotukset tuntuvat kohtuuttomilta niin aina pitää muistaa, poliisikin on vain ihminen. Jokainen tekee päätökset itse ja siellä peilissä on se syyllinen, myös niihin kohtuuttomiin sakkoihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti