keskiviikko 30. marraskuuta 2016

Veronpalautukset!

Veronpalautukset ovat tulleet ja osalla varmasti menneetkin. Itsehän sain huonosta verosuunnittelusta johtuen mätkyjä, mutta vaimo sain onneksi palautuksia niin pääsen osallistumaan tähän riehakkaaseen kulutusjuhlapäivään vähän niin kuin siivellä. Niinpä, yhteisen käyttötilin tuomia etuja.
Osa pitää veronpalautuksia ylimääräisenä rahana, mutta todellisuudessahan se on myöhässä oleva palkkapäivä. Koko vuoden olet maksanut liikaa veroja ja elää kituuttanut sen vuoksi. Kironnut verottajaa siinä sivussa ja liian pieniä tilejä, kunnes tulee veronpalautusten maksupäivä. Silloin ei olla köyhiä eikä kipeitä vaan pannaan tuulemaan oikein urakalla. Ostellaan vaikkei tarvitakaan, sillä onhan joulu tulossa ja se ei ole sitä paitsi kuin kerran vuodessa. Todellisuudessa veronpalautusten maksupäivä pitäisi olla tammikuun lopussa. Silloinhan tulee yleensä visalasku yltäkylläisestä joulusta. Silloin olisi enemmän käyttöä sille ylimääräiselle rahalle kuin näin keskellä pimeintä syksyä. Pimeys saa aikaan muutenkin melankolisissa Suomalaisissa masennusta ja masennus itsessään altistaa holtittomaan ostokäyttäytymiseen. Eli tuhlataan omat ja lainatut rahat ajattelematta, että tammikuun lopussa sitä istutaan sisätiloissa järsimässä kuivaa näkkileipää perse auki ja ulkona on -30 astetta pakkasta. Kaiken lisäksi tipaton tammikuu on loppumetreillä ja siinä visalaskua verkkopankissa maksaessasi toteat, että taitaa tulla tipaton helmikuukin.

2 kommenttia:

  1. Paheksun syvästi tuollaista holtittomuutta! Suomalainen ei osta luotolla! Visa on paholaisen keksintö!

    Itse olin ajatellut viettää heroiinitonta helmikuuta, ja suosittelen samaa muillekin.

    VastaaPoista
  2. Luottokortit ovat nimen omaan pahimmillaan paholaisen keksintöjä, varsinkin holtittomien käsissä. Vai että heroiiniton helmikuu :D

    VastaaPoista