torstai 1. joulukuuta 2016

Joulukalenteri!

No voi helevata! Tuli tuossa yhtäkkiä mieleen, että tänäänhän on joulukuun ensimmäinen päivä ja eikö mitä, meikäläinen unohti aamulla avata joulukalenterin ensimmäisen luukun. Siellä ne suklaat nyt möllöttää Paavo Pesusieni kalenterin uumenissa ja minä olen töissä. Näköjään tuollaisenkin pystyy unohtamaan, tervetuloa alzheimer!


Joulukalenteri kuului meikäläisen pienen pojan elämään ensimmäiset reilu kymmenen vuotta ja nyt isona poikana keski-iällä se on astunut uudestaan kuvaan. En tiedä miksi, ehkä vaan huumorilla. Vaimo kylläkin epäili, että vanhemmiten ihminen alkaa taantumaan ja se alkaa näkymään paluuna lapsena koettuihin asioihin. En tiedä miten tuon ottaisi, v*ttuiluna vai pitäisikö olla huolissaan. Se mikä kuitenkin näin keski-iällä näyttäisi olevan toisin verrattuna lapsuuden joulukuun aamuihin on se, että lapsena kävin kalenterin kimppuun välittömästi saatuani silmät auki. Nykyään muistan kyllä ostaa kalenterin, mutta luukkujen avaaminen onkin sitten toinen juttu. Viime vuonnakin jouluaattona poika tuli kysymään, että voisiko hän mahdollisesti auttaa minua kalenterin luukkujen avaamisen kanssa, kun minä en ollut saanut yhtäkään niistä auki.


Tänä vuonna ajattelin, että nyt on asiat toisin. Ostin kalenterinkin jo hyvissä ajoin marraskuun alkupäivinä. Sitä kotiin tuodessani nuorempi tyttö kylläkin kysyi heti ensimmäisenä, että mitä sinä tuolla teet kun et kuitenkaan muista avata sen luukkuja. Myönnetään, meikäläisen joulukalentereista on tullut yleinen vitsi meidän perheessä. Nyt kuitenkin tuntuu siltä, että hän oli oikeassa, mutta onneksi luukkuja on vielä 23 jäljellä. Joulukalenterihan on sellainen juttu, että sen luukut pitää aukaista heti aamulla herätessä, muuten sen idea on pilalla. Jos luukun aukaisee esimerkiksi illalla niin ei se tunnu enää yhtään samalta. Suklaa maistuu laimealta, eikä tunne sitä yllätyksen riemua. Huomenaamuna lupaan kyllä skarpata, pitäisiköhän varmuuden vuoksi laittaa puhelimeen muistutus aamuksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti