torstai 8. joulukuuta 2016

Painonhallinta!

On se niin väärin! Nuorempana sitä sai syödä vaikka hevosen ja se ei näkynyt missään. Nykyään meikäläisen ei tarvitse nähdä kuin hesburgerin hampurilaismainoksen niin paino nousee kilolla. Ei ole helppoa tämä keski-ikäisen miehen elämä. Tuon tuosta saa kuulla vaimonkin suusta, että osta uusia vaatteita, kun näyttää tuo t-paita taas kutistuneen pesussa. Josta tuli mieleen, että pesukoneethan ovat melkoisen pirullisia laitteita. Sen lisäksi, että ne kutistaa meikäläisen vaatteita niin ne syö myös sukkia. Itsellä on nimittäin ollut aika monta kertaa parittomat sukat jalassa, tänään viimeksi, kun pesun jäljiltä ei ole löytynyt yhtään parillista jalkarekvisiittaa. No niin, takaisin asiaan. Painonhallinta on nykypäivän sana, jos on erinäisiä julkaisuja uskominen. Painonhallinnassahan avain lauseita ovat syö vähemmän ja liiku enemmän. Niinpä niin, mitäs jos on ihan älytön nälkä ja syönnin jälkeen ei jaksa lähteä lenkille?!? Ammatti ihmisten mielestä silloin lihoo.


Noh, tätähän se on uskominen. Itse aloitin tässä lihomisen pelossa eilen hiihtokauden. Kävin hiihtämässä kokonaista 3,2 kilometriä. Niinpä, melko suoritus. No todellakin! Grillaapa itse koko kesä, no okei, venähtihän se grillikausi marraskuulle asti, mutta joka tapauksessa. Siihen sivuun hieman olutta niin alkaa ylämäet hiihtoladulla tuntumaan melkoisen ylitse pääsemättömältä. Kaiken lisäksi meikäläinen harrastaa nimenomaan luisteluhiihtoa, joka on aikatavalla raskaampaa vaikka yrittäisi hieman kevyemmin hiihtääkin. Voin kertoa, tuollakin matkalla tälläinen hieman ihannepainoa painavampi mies hikoilee aika tavalla. Olin aivan hiestä märkänä sukkia myöten, jotka oli muuten kerrankin parilliset. Mutta eiköhän se siitä ala sujumaan, kun saa hieman kilometrejä alle. Tämän lisäksi pitäisi kuulema syödä myös oikein. Vihreä tekee kuulema hyvää linjoille. Tuo neuvo oli tänään mielessä, kun otin ensiksi salaattia ennen pizzaa. Kyseisessä pizzeriassa oli hieman ruuhkaa ja aika kuluu aina paremmin, kun on jotain syötävää.


Katselin tuossa äsken, eilen hiihtäessäni mukana olleen gps laitteen tietoja hiihtosuorituksesta ja tämä aparaatti näyttäisi laskevan myös suuntaa antavia kalorikulutuksia. Sen mukaan kulutukseni hiihtolenkillä oli kokonaiset 233 kilokaloria. Muistaakseni tuollaisen ravintolapizzan kalorimäärä on noin 1200 kilokaloria, joten olen laskuopin mukaan vajaan tonnin plussalla. Ei ole helppoa tämä painonhallinta, kun maailmassa on tuollaisia kilokaloreita laskevia gps-laitteita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti