maanantai 3. huhtikuuta 2017

Kassajono!

Kassajonot ovat aikalailla maailman "hauskimpia" paikkoja. Tänään kävin kiireissäni paikallisessa hypermarketissa ja haalittuani vähät ostokseni kasaan kolmesta käytössä olleesta kassasta valitsin itseäni lähimmän. Edelläni oli ilokseni ainoastaan vanhempi pariskunta ja näin ollen jonotusaika ei olisi pitänyt olla kummoinen. Hetken jouduin kuitenkin odottelemaan sillä heillä oli hitaat liikkeet ja sellainen kukkupäinen ostoskärryllinen tavaraa.

Viimein kun he olivat saaneet kärrynsä tyhjennettyä liukuhihalle niin korviini kantautui kassatytön iloinen toteamus, "nämä omenat on unohtuneet punnita". Samalla kassatyttö pinkaisi loikalla he-vi osastolle päin, tai mikä se nyt mahtaakaan olla punnitsemaan asiakkaitten omenoita. Hetken päästä hän kiikutti iloisena takaisin omenapussia jossa oli tällä kertaa hintalappu. Noh, sattuuhan näitä. Sama viivakoodilukia piipitys jatkui taas iloisesti siihen asti kunnes tuli porkkanapussi vastaan. Jälleen kuului kassatytön iloinen kommentti "nämä irtoporkkanat ovat unohtuneet punnita" ja taas hän lähti pompulla samaa osastoa kohti kuin äskenkin. Siinä vaiheessa aloin vaistomaisesti vilkuilemaan vaihtoehtoisia kassoja, sillä edellä olevan vanhemman pariskunnan tavaraa oli liukuhihnalla vielä jonkinmoinen kasa ja siellä näytti olevan saman osaston tavaraa vielä jonkin verran. Tästä kassanjonon vaihdosta lennossa itsellä on kuitenkin sen verran huonoja kokemuksia, että päätin tyytyä kohtalooni ja seurata tämän näytöksen loppuun asti. Yleensä nämä hermostuksissa tehdyt kassan vaihdot hidastavat kaupasta pois pääsyä. Olen nimittäin vaihtanut kassajonoa aika usein syystä tai toisesta ja huomannut sitten sieltä miten olisi päässyt kaupasta pois jo aikoja sitten, jos olisin vaan pysynyt siinä alkuperäisessä jonossa.
Täytyy kehua myös kassan asiakaspalvelua, sillä jos itse olisin ollut kassana kyseisessä tilanteessa niin ei olisi hermo enää pitänyt porkkanapussin kohdalla. Tästä syystä en varmaankaan ole edes hakeutunut asiakaspalvelualalle. Hatun noston arvoinen suoritus siis nuorelta naiselta. Pääsin kuin pääsinkin lopulta kaupasta ulos ja hypättyäni autoon muistin, että unohdin ostaa kahvia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti