keskiviikko 12. huhtikuuta 2017

Meikkaava mies!Kävi tänään rakkaan tyttäreni, siis tämän nuoremman kanssa kaupassa. Se oli itseasiassa melkoinen ihme, että hän yleensäkin suostui lähtemään minun kanssa kauppaan, mutta lopulta syykin selvisi.

-mä tarviin uusia meikkejä
-aijaa???
-voinks ottaa jotain.
-ööö...okei???

Itsellä tämä oli ensimmäinen kerta kun ostan meikkejä. Eli ei ole ollut tapana pistää väriä naamaan Jussi 69 tyyliin vaikka jonkin näköisen hevibändi taustan omaankin. Kassalla meikkipaketin kohdalla ensimmäinen ajatus oli viivakoodilukija piippauksen jälkeen, että "WTF"! Aivan järkyttävän hintaisia maalausvälineitä. Yli kaksikymppiä mokomasta setistä. Jotenkin tuli hieman huijattu olo, mutta itsepä lupasin. Olisi pitänyt olla vähän enemmän hereillä ja tarkastaa edes hinta. Toisaalta mitäpä hyötyä siitä olisi ollut, kun en tiedä onko nämä nyt halpoja vai kalliita. Hinta vaikutti kuitenkin melko rajulta näin äkistään.

Kotiin päästyämme tytär esitteli äidilleen ostoksiaan. Tytär ei kuitenkaan puhunut hinnasta mitään ja ajattelin itsekin olla hiljaa etten saa hölmöläisen mainetta. Vaimo on kuitenkin pakkeloinut itseään sen verran kauan, että osaa sanoa jo lonkalta onko kyseessä hintansa arvoinen tuote. Jos olisin möläyttänyt hinnan suoraan ja hän olisi pitänyt sitä ylikalliina niin minun vikahan se olisi loppupelissä ollut. Hölmö mies tuhlaa rahansa ylihintaisiin meikkeihin. Niinpä, vaikka en kasvomaalausta harrastakaan.

Tässä aloin miettimään tätä meikkauksen merkitystä. Nainen ei ilmeisesti ole koskaan tyytyväinen itseensä, mutta johtuuko se siitä, että näillä meikeillä halutaan peittää totuus? Vai johtuuko se siitä, että johonkin ne ylimääräiset rahat on tuhlattava, tai tässä tapauksessa minun ylimääräiset rahat. Tyttäreni on kohta viisitoista ja on luonnostaan kaunis nuori nainen. Minun mielestä hän ei tarvitsisi yhtään väriä kasvoihinsa, mutta turha minun on siitä alkaa sanomaan. Se on sama vaikka seinille puhuisi, varsinkin kun en saa aikaan yhtään järkevää perustetta mielipiteeni tueksi, siis naisten mielestä järkevää. Joka tapauksessa järkyttävän hintaista touhua. Jos tyttäret alkavat maksattaa minulla tätä maalausharrastustaan niin konkurssi tässä uhkaa ja hyvin nopeasti. Kysyin nimittäin nuoremmalta tyttäreltä, että kauanko tämä juuri hankittu setti kestää?  Kuulema muutaman kuukauden korkeintaan ja sen jälkeen hän lisäsi, että hän tarvitsee vielä muunlaisiakin meikkejä. Tässä vaiheessa alkoi jo hieman hikoiluttamaan. Vaimolla nimittäin on aivan älytön kasa meikkejä ja jos niiden arvoa alkaa suhteuttamaan tähän tämän päivän hankintaan niin niihin sijoitetulla rahalla tekisi varmasti meidän kotiin heittämällä kylpyhuoneremontin. Pitäisiköhän alkaa itsekin meikkaamaan niin saisi sijoittamalleen rahalle edes jonkin näköistä vastinetta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti