tiistai 1. elokuuta 2017

Ihana syksy!

Vuosia vahvasti läsnä ollut terveellinen elämä on kokenut inflaation ja muuttunut tässä kesän aikana sellaiseksi vähemmän terveelliseksi. En tiedä mistä lie johtuu? Olisiko uhkaavasti, mutta varmasti lähestyvä viidenkympin rajapyykki osasyyllinen tähän, kun ei aina oikein enää jaksa skarpata. Kaikkihan alkoi siitä, kun ajattelin viime toukokuun alkupuolella grillata yhden makkaran, siis ainoastaan yhden vaivaisen makkaran ja sillä tiellä ollaan edelleen. Tämä halvin mahdollinen jauhomakkara höystettynä pihvien, kaslersalaatin ja oluen kera koukutti meikäläisen samantien kuin amfetamiini narkkarin. Grilli on pöhissyt kuumana koko kesän ja sen seurauksena esimerkiksi tomaatin kaltainen vinkuheinäeväs maistuu tällä hetkellä lähinnä siltä kuin söisi multaa ja kastematoja höystettynä ketsupilla. Tämä yhden ainoan makkaran grillaaminen toukokuussa aiheutti lisäksi sen, että lähes kaikki liikunnaksi viittaava aktiivisuus on jäänyt ja siitä syystä paita kastuu ulkona liikkuessa tällä hetkellä kalsareita myöten ilman koko kesän jatkunutta vesisadettakin.

Koin tänään heräämisen. Tässä ei ollut kuitenkaan kyse hengellisestä heräämisestä, anteeksi jehovat vaikka aktiivisesti olette oven takana käyneetkin vaan mieleen tuli lääkärin keväällä terveystarkastuksessa uhkailemat sukurasitteet. Oli sokeritautia, korkeata kolesterolia, verenpainetautia jne. Lääkärin ukaasilistasta ei puuttunut oikeastaan muuta kuin vesirokko ja ebola. Vesirokon olin sairastanutkin lapsena ja ebola jyllää enemmänkin tuolla afrikanniemellä. Tosiaan, tuli sellainen koko kesän kadoksissa ollut liikuntapuuska höystettynä terveellisellä ruokavaliolla, eli nyt kun alkoi elokuu ja kaikki muutkin ovat grillanneet koko kesän niin on helppo lähteä harrastamaan kaikkea mahdollista. Ei tarvitse olla yksin sen liikunnan aloittamisen aihettaman tuskan kanssa kun suurinosa muistakin kuntoilijoista puuskuttaa samaan malliin pallogrillin kokoiset hikikarpalot otsalla. Tervetuloa liikunnan riemu, rakot kantapäihin ja rintaa puristava tunne. Ihanaa kun on syksy!!!!

2 kommenttia:

  1. Just näin! Ihana syksy... ja grillailemaan...vaikka mitä. Siis tietty terveellistä, hehee. Aamen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikka moni väittää elokuun olevan vielä kesäkuukausi, mutta ei se ole. Silloin ei uskalla saatikka ehdi enää grillata edes mitään terveellistä, koska kaikki aika menee siihen kun jyrsii porkkanaa ja käy lenkillä. Ei ole helppoa tämä ihmispoloisen kesän jälkeinen elämä ;)

      Poista