keskiviikko 28. lokakuuta 2015

Tosi-tv-tähti!

Avasin aamulla internetin ajatuksena katsoa mitä maailmalla on tapahtunut ja ensimmäinen silmiini osui iltapäivälehden uutinen Amanda Harkimosta. Hetken mietin, onko tämä nuori nainen kenties Hjalliksen tytär. Uutisen otsikosta päättelin ettei ole, koska Amanda oli harrastanut jossain hotellissa sitä "kauneinta" asiaa ja julisti tätä ilosanomaa Suomen luetuimmassa iltapäivä lehdessä. Tämän lisäksi hän paljasti otsikossa myös sen, ettei hekuma ollut kestoltaan kovinkaan pitkä ja vastapuolena oli ilmeisesti "ei kantasuomalainen" mies. Otsikosta pystyi päättelemään myös sen, että hänellä tuntuisi olevan laajalti vertailupohjaa kyseisen toiminnan normaalikestoista eri maissa. Kaiken lisäksi fiksut likat eivät ala tekemään tilastoja muutamalla satunnais otannalla, joten taustalla on oltava vankka testaus ja tietämys. Kaksoissokkotestaushan on varsin luotettava testimenetelmä, mutta sen käytöstä otsikointi ei kertonut. On se hyvä että jotkut jaksavat tehdä "uraa uurtavaa" testaustyötä itseään säästelemättä ;)
http://www.iltasanomat.fi/viihde/art-1445926290196.html


Noh, huumori sikseen vakavassa asiassa. Asiahan ei tietenkään minulle kuulu, mutta jotenkin nämä tosi-tv-ohjelmat alkavat menemään monessa mielessä överiksi. Minulla on sellainen käsitys, että näitä ohjelmia seuraavat pääasiassa lapset ja nuoret, joiden idoleita nämä Amandat yms ovat. Sitä vaan mietin, että näilläkö arvoilla nuoret maailmalle ponnistavat tulevaisuuttaan rakentamaan? En halua olla mikään "kukkahattutäti", mutta meno alkaa olemaan huolestuttavaa.

2 kommenttia:

  1. Kanssasi samaa mieltä, surku tulee lapsia ja nuoria:( Älytöntä humalassa örveltämistä monessa ohjelmassa (Big Brother, Paratiisihotelli.. ). Kukaan normaalilla aivokapasiteetilla varustettu aikuinen ei noita katso. Mitähän nuo tositeevee-tähtöset kokevat itse ohjelmista saavansa? En ymmärrä... En kyllä ymmärrä Kauppaneuvos Jethroakaan enkä itse Jethroa, kun tällaiseen höpöhöpöohjelmaan on lähtenyt mukaan... Kuitenkin järkevä aikuinen bisnessmies... Vai?

    VastaaPoista
  2. En itsekään ymmärrä mikä saa ihmiset hakeutumaan näihin realitysarjoihin, ehkä niissä haetaan julkisuuden tuomaa arvostusta. Nämä Amandan käyttämät keinot vaikuttavat siltä, että julkisuutta haetaan "hinnalla millä hyvänsä" ja sen rinnalla Jethron hömppäsarja on ihan asiallinen. Jethrohan tekee itsestään viimeisessä ohjelmassaan pellen, mutta se on itseironiaa mikä puree katsojiin aina. Amandan ja Jethron ero tulee siinä, että Jethro tekee julkisuudella tiliä ja hän nauttii suurta arvostusta. Vastaavasti Amanda ja moni muu tositeeveetähti ei saa muuta kuin silloin tällöin naaman lehteen ja sekin vaatii näköjään äärimmäisiä keinoja. Itse en seuraa realitysarjoja, mutta niitä tulee joka kanavalta niin väkisinkin niihin törmää. Yleensä mielessä herää tällöin vain yksi kysymys, miksi??? Noh, suotakoon heille julkisuus, vaikkei siitä paljoa lapsille ja lapsenlapsille jää kertomista...toivonmukaan ;)

    VastaaPoista