keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Mies ja perhe-elämä osa 2!

Miksi Pekka juo? Se alkaa yleensä perjantaina ja päättyy sunnuntai iltana. Normaalisti se on pientä tissuttelua, mutta välillä ainakin yksi päivä mennee överiksi. Kunnon kännit, johon liittyy myös ravintolassa käyntejä ja sitä myöten kuvaan astuu myös kaikennäköistä sekoilua. Mahdollisesti uhkaavaa käytöstä, sammumisia, väkivaltaa, sairaslomia, vieraita naisia yms. Vaikuttaako tutulta? Miehestä on tullut alkoholin suurkuluttaja ja askel alkoholismiin on lähellä, alkoholismiin josta ei ole paluuta. Tämä on tuttu kaava ja se toistuu sukupolvesta toiseen. Ajetaan itsemme ahdinkoon josta nouseminen muuttuu kokoajan vaikeammaksi. Miehet jotka hukuttavat murheensa pulloon vaikka oikea tie olisi avata ne solmut puhumalla. Yksinkertainen neuvo tähän olisi, puhukaa se paha olo pois, mutta mieshän ei puhu, se on akkojen hommaa.


Tästä päästäänkin tilanteeseen, ettei puoliso enää jaksa holhota ja hänellä tulee mitta täyteen. Tässä vaiheessa mies vasta tajuaa, että nyt on piru irti.
Totuushan on, jos miehen kotona ei aikoinaan ole aikoinaan puhuttu asioista, varsinkaan niistä kipeistä asioista niin missäpä hän olisi oppinut puhumaan? Tässä vaiheessa rakkauden ja onnen tilalle parisuhteessa astuu katkeruus, joka tekee perhe-elämästä yhtä helvettiä. Lukkotilanne jonka avaaminen vaatii melkoisen työn. Toinen osapuoli ei osaa puhua ja toinen vaatii vastauksia, ei vaikuta lupaavalta. Tähän soppaan lisättään vielä yhteiset lapset niin avot, voi helvetti mikä soppa.


Miesten ja naisten pitäisi muistaa kuitenkin yksi asia, suhde on kuin auto, sitä pitää välillä huoltaa jotta se toimii. "Huollossa" syytetään yleensä toista osapuolta näkemättä omia virheitä ja heikkouksia. Tässä vaiheessa itsekriittisyys olisi hyvä tie löytää vastauksia toisen käyttäytymiseen, sillä olethan toiselle osapuolelle tärkein ihminen tässä elämässä. Oma käyttäytyminen heijastuu hänen käyttäytymiseensä, jos olet hankala niin puolisokin muuttuu hankalaksi.


Istukaa aika-ajon alas ja keskustelkaa missä mennään. Älkää pitäkö toisianne itsestäänselvyyksinä, sillä se tie tuhoaa kaiken kauniin. Mies, opettele puhumaan ja arvioimaan omaa käyttäytymistäsi. Se on panostus omaan hyvinvointiin, sillä äiti ei enää hyysää sinua vaikeuksien yllättäessä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti