maanantai 2. marraskuuta 2015

Verotiedot 2014!

Tänään on tarjolla kansalle "leipää ja sirkushuveja" kun edellisvuoden verotiedot julkaistiin. Tässähän menee ihmisillä hienosti muutama viikko niitä päivitellessä ja kauhistellessa, että kuka ansaitsi ja mitä ja mihin se ihminen tarvitsee kymmeniä miljoonia euroja.
Rikkaat ne vaan rikastuu ja köyhät köyhtyy. Tässä taannoin oli tästä aiheesta oikein tutkimus. Siinä tutkittiin miksi rikkaat rikastuu ja köyhät köyhtyy. Köyhien köyhtyminen ei johtunut tutkimuksen mukaan rikkaiden toimista vaan siitä mihin ihmiset keskittyy. Jos suurin osa henkisestä pääomasta menee miettimiseen, että mistä tänään saataisiin ruokaa elämiseen niin ei jää aikaa enää muuhun. Tämä köyhyydessä elävä ihminen tekee myös herkemmin virheitä, joista hän maksaa kalliimman hinnan ja se tekee huonosta taloustilanteesta ulospääsyn entistä vaikeammaksi.
Maailmassa on paljon maita, joissa ei ole kuin rikkaita tai köyhiä ja heidän välinen kuilu on todella syvä. Meillä Suomessa on kuitenkin vielä kohtuullinen tilanne, meillä löytyy myös keskituloisia...ainakin vielä. Keskituloinen suomalainen tuntuisi kuitenkin olevan nykysuomessa sellainen ihminen, jolla on rahaa, mutta se ei riitä mihinkään laskujen jälkeen. Keskituloinen tuntuisi olevan nykypäivän Suomessa jonkun näköinen esiköyhä, sillä yhä useamman keskituloisen ihmisen eläminen on taitelua päivästä toiseen kovenevan verotuksen ja kiihtyvän inflaation kanssa. Tähän vielä lisätään muutama "virhe", eli hirmu korolla rahaa lainaavat "tekstiviestivippi" firmat ja järjettömiä kuluja perivä perintäyhtiöt niin syöksykierre on valmis.
Ihmisten hätää hyväksikäyttävät yhtiöt pitäisi kahlita lailla kohtuullisuuteen. Tekstivippiyhtiöt ovat jo tällaisen kokeneet, vaikkei se vieläkään halpaa ole, mutta perintäyhtiöihin ei ole koskettu, vaikka aihetta olisikin. Valtio tekisi monelle taholle palveluksen rajoittamalla perintäkuluja ja korkoja velkomistilanteissa. Lindorffin ja Intrum justitian kaltaiset yhtiöt tekevät köyhien kustannuksella niin isoa tiliä ulkomaisille omistajilleen ettei mitään rajaa. Jonkun tahon pitäisi reagoida tilanteeseen ennen kuin on myöhäistä. Tämä perintä toiminta hävittää Suomesta keskiluokan jollain aikavälillä ja se ei ole mielestäni kenenkään etu.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti