maanantai 6. maaliskuuta 2017

Kotitalous seksiä!Maanantai aamuna krapula ja vapina, tuijotan vessan seinää. Olen työpaikan sonni porsas sekä apina, suu täynnä kuivaa heinää. Leevi and the leavings lauloi joskus aikoinaan näistä karmeista maanantaista kappaleellaan unelmia ja toimistohommia. Itsellä ei ole näin maanantaina krapulasta tietoakaan vaan päinvastoin. Minulla on pitkästä aikaa vapaapäivä töistä, mutta unet loppui jo aamulla ennen seitsemää. Aamukahvin jälkeen sain jonkin näköisen virtapiikin ja olen siitä asti touhunnut pääasiassa tällaisia kotitaloushommia. Toisin sanoen olen siivonnut, pessyt pyykkiä useamman koneellisen ja valmistanut ruokaa nälkäisenä kotiin palaavalle muulle kotiväelle. Kyllä vaimo on taas kerran yllättyvinään, kun palaa töistä kotiin.

Mielestäni miehen pitää toimia parisuhteessa myös kotitalouskoneena siinä missä naisenkin ja vaimokin on pikku hiljaa alkanut tottumaan siihen. Viikonloppuna tein oikein "miestentöitäkin" ja vaihdoin meidän autoon uudet jarruosat. En kuitenkaan koe niin, että se olisi ollut syy jättää tekemättä näitä tämän päivän hommia ja sysätä niitä vaimon harteille hänen raskaan työpäivän jäljeen. Tiedän, että pitkässä juoksussa sellainen vastineellisuus ajattelumallissa alkaa syömään parisuhteen toista osapuolta sisältäpäin, niin ja ei se väärin ole vaikka näissä meikäläisen pikku kätösissä pysyy myös siivous- ja ruoanlaittovälineet. Miesten ja naisten töiden erottelu ei kuulu enää nykyaikaan. Se kummalla on aikaa tekee kotitöitä, ja jos ei ehdi kaikkea niin käyttää orjatyövoimaa hyväkseen, eli lapsia, jos niitä sattuu olemaan.

Olen joskus kuullut varsinkin miesten suusta näitä vanhankansan lausahduksia, "äijähän on nyrkin ja hellan välissä". Jos sellaisia lausahduksia viljelevät mieshenkilöt sattuvat elämään parisuhteessa niin he todennäköisesti kuolisivat nälkään alle viikossa, siis jos heidän puolisonsa syystä tai toisesta lopettaa heidän hyysäämisensä. Siisteys on puoliruokaa ja omavaraisuus kotihommissakin on miehelle etu. Itse elin aikaisemmassa suhteessa sellaisen naisen kanssa mikä ei oikein osannut näitä kotitaloushommia, tai ei oikeastaan vaan viitsinyt. Pitkän päälle se alkoi oikeasti v*tuttamaan ja oli varmasti yksi osasyyllinen meidän avioeroon. Nykyinen vaimo vastaavasti on elänyt päinvastaisessa suhteessa jossa mies kävi töissä, mutta ei osallistunut kodin pyörittämiseen muuten millään tapaa. Se asia oli kuulema hänellä isossa osassa eropäätöksen syntyessä. Syy näihin meikäläisen kotitaloushommiin ei kuitenkaan lähde eropelosta vaan siitä, että kotiahan pitää hoitaa ja yhdessä se on paljon mukavempaa kuin yksinään. Homma toimii ja suhde voi hyvin. Jonkin diibadaaba tutkimuksen mukaan siivoava mies saa seksiäkin enemmän kuin tällainen joka ei näihin kotitaloushommiin osallistu. Saattaahan se niinkin olla, vaikea sanoa kun on aina pysynyt tuo imuri kädessä.

Yksi asia minkä olen myös huomannut, meidän lapsista on tullut myös sellaisia siisteyden ylläpitäjiä. Heillä on huoneissaan sellainen hallittu kaaos, eli jokainen tavara on siellä mihin se on sattunut tippumaan ja löytyy sieltä kätevästi sitten kun sitä seuraavan kerran sattuu tarvitsemaan. Eli meikäläisen ja vaimon esimerkkinä oleminen ei ole mennyt hukkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti