tiistai 14. maaliskuuta 2017

Mennen partavesi!

Kävin tuosa päivällä kaupassa ja jouduin asioimaan kosmetiikkaosastolla. Siellä silmiini osui mennen partavesi pullo. Näköjään sitäkin vielä valmistetaan. Mennenistä tuli hieman kiertoteitse mieleen tässä äskettäin iltalehdessä julkaistu blogi. Tuomas Enbusken mielestä maalaiset on juntteja ja viisaat asuu kaupungissa. Hän provosoi kyseisellä blogi tekstillä pystyyn jonkin näköisen "some raivon" josta puhutaan vieläkin.
Jos aletaan vertailemaan maalaisuutta ja kaupunkilaisuutta niin kaupunki tarjoaa ihmiselle ympäristönä mahdollisuuden opiskella ja ymmärtää sitä kautta maailman menoa paremmin. Jos ymmärtää maailman menoa ja on kouluttautunut niin silloin on viisas, ainakin Enbusken mielestä. Viisasaus näyttäisi tuovan mukanaan sen, ettei voi ymmärtää mihin maalla asuvia ihmisiä tarvitaan. He ovat kaupunkilaiselle ja varsinkin kehä kolmosen sisäpuolella asuvalle kaiken maailmman "enbuskeille" ainoastaan taloudellinen taakka pitkine välimatkoineen. Niinpä, maalainen, ja nyt tarkoitan oikeasti maalla asuvaa. Siellä peltojen, lehmien, kissojen ja traktoreittensa keskellä olevaa ihmispoloa. Hän joka raapii ammattikoulun kesken jäänyt levyseppähitsari tutkinto taskussaan elantoaan perityllä kotitilallaan. Hän jota ei 16-18 tuntisen työpäivän jälkeen voisi vähempää kiinnosta painonhallinta tai viimeisin smoothie trendit. Hän on siis sivistymätön yksin asuva itsestään välittämätön moukka, ainakin näiden enbuskejen mielestä. Jotta ihminen sivistyy ja sosialistuu niin hän tarvitsee OIKEASTI lapsuudesta asti ympärilleen muita saman henkisiä ihmisiä ja tuekseen muoti blogin viimeisimmät villitykset. Maalainen vastaavasti kävelee nuoruutensa joutilaana heinänkorsi suupielessä kylän raittia pitkin ongelle läheiselle joelle ainoastaan koira kaverinaan ja vanhempana muistelee niitä aikoja kaiholla. Hän on siis köyhät sosiaaliset taidot omaava hylkiö joka puhuu mielellään ainoastaan keskustan puoluekokouksessa, ja silloinkin kalastamisesta ja perunan nostosta. Jos maalainen erehtyy, tai oikeastaan joutuu lähtemään ihmisten "ilimoille", oikein isolle kirkolle sieltä maatilaltaan niin totta kai hän panostaa pukeutumiseen siinä missä kaupunkilainenkin laittamalla parasta päälleen. Kaupunkiin päästyään hän erottuu kaupunkilaisen silmissä isältään perityssä sarkapuvussaan ja antaa sitä kautta itsestään jotenkin sivistymättömän kuvan. Kaupunkilainen ei uskalla lähestyä saatikka puhutella häntä sillä tämä maalaistollo haisee voimakkaasti mennenin partavedeltä ja murahtelee kaiken aikaa kuin luolamies konsanaan viimeisissä hollywood leffoissa. Tämmöisiäkö me kaupunkilaiset ja EU elätetään näillä tuilla ja muilla turhanpäiväisillä avustuksilla. Heistä ei ole mitään hyötyä, ei ainakaan näiden enbuskejen mielestä.

Minä olen hieman eri mieltä. Maalaiset pitävät huolta ainakin siitä, että mennen partavettä valmistetaan vieläkin ja se työllistää mahdollisesti muutamia kaupunkilaisia.

4 kommenttia:

 1. Voisipa tulla joillekin nälkä, jos kaikki "tyhmät" maalla asujat lähtisivät kaupunkiin...itselleni ainakin tulisi - ja nopeasti. Ja vaikka tuon mainitun blogin kirjoittaja onkin sitä mieltä, että vain maalle raahataan tukia, niin olisi hänenkin oikeasti hyvä vilkaista, kuinka paljon tuetaan kaupungissa asumista ja asujia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se mennee. Leipä loppuisi melko nopeasti, jos kaikki maalaiset muuttaisivat kaupunkiin. Enbusken tarkoitusperistä en osaa sanoa, mutta jotenkin tämä hänen kirjoitus haiskahtaa liittyvän lähestyviin kuntavaaleihin. Provosointi näytti onnistuvan ainakin ihmisten reaktioista päätellen. Onneksi hän ei ole tärkeä mielipidevaikuttaja vaan suutaan soittava julkisuuden henkilö.

   Poista
 2. Mitähän se kaapuntilainen syöpi? No ei leipää ainakaan, sehän on vanhanaikaista. Varmaan jotain kaapunnissa kasvanutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joidenkin kaupunkilaisten, varsinkin nuoremman sukupolven mielestä ruoka tulee kaupasta ja maalla ei ole muuta kuin mummola ;)

   Poista