keskiviikko 10. toukokuuta 2017

Hylje vastaan orava!Onpa hieno fiilis, kun toukokuu on puolessa välissä ja aamulla pihalle astuessa huomaa arktiset olosuhteet, eli mittari näytti neljä astetta pakkasta ja kaupan päälle vielä kevyt lumisade. Keskellä talvea tämä olisi mitä loistavin keli, mutta ei näin toukokuun puolessa välissä. Jotenkin tuntuu, että maailmankirjat ovat aivan sekaisin. Jos itse olisin esimerkiksi muuttolintu niin keräisin tällaisena aamuna samantien parven kasaan, muodostaisin auran ja ottaisin suunnaksi etelän. Ei se nimittäin ole muuttolinnullakaan kiva istua puunoksalla jääpuikko nokassa, varsinkin kun on tottunut paljon lämpimimpiin olosuhteisiin. Jos olisin vastaavasti maanviljeliä niin hakisin jo tässä vaiheessa kevättä EU:lta katokorvaukset, pistäisin pellot pakettiin ja muuttaisin kaupunkiin. Eihän tällaisissa olosuhteissa kasva yhtään mikään. Kylmää on kuin jääkarhun p*rseessä ja tuntuu, että pihassa seinää vasten edelleen nojaava lumikolakin v*ttuilee. Sitä ei voi kuitenkaan vielä varastoon viedä kun ei tiedä mikä aamu sitä tarvitsee.

Se miten tämä kylmyys vaikuttaa luonnon kiertokulkuun, sitä ei osaa varmasti kukaan tarkkaan sanoa. Ei se ainakaan hyvää tee. Ihmisiin tämä kylmyys kuitenkin vaikuttaa. Omalla kohdalla tällaisen kylmyyden vaikutukset ovat ainakin näkyneet. Kesäksi rantakuntoon projektin tavoitteet ovat muuttuneet sen verran, että kevyt linja on muuttunut omia aikojaan "raskaaksi" linjaksi. Ilmeisesti jokin geeniperimä juttu kivikautisilta esi-isiltä. Eilen nimittäin pyörin työpäivän jälkeen keittiössä miettien, että mitähän sitä keksisi perheelle ruoaksi. Lopulta sen sitten keksin ja tilasin kaksi perhepizzaa. Joku voisi sanoa, että on vastuutonta syöttää ehdoin tahdoin lapsille pizzaa ja lihottaa heidät pilalle. Tulepa itse tänne pakkaseen, kysymyksessä on selviytymis moodi. Eihän tuolla ulkona pärjää jollei ole kunnon rasvakerrosta niin kuin hylkeellä. Sellainen kuivan kesän orava, eli tiukassa ja rasvattomassa kunnossa oleva fitnessi jäätyy tuolla ulkona pystyyn samantien. Pakko varmistaa oma selviytyminen ja tankata lämpökerrosta. Varmistin vielä illalla ainakin oman selviytymiseni syömällä puoli litraa vaniljajäätelöä.

Terveystarkastuksessa muutama kuukausi sitten todetut kohonneet verensokeri-, verenpaine- ja kolestroliarvot olivat tässä vaiheessa kaukainen muisto vain. Sillä näyttäisi siltä, että tulevana kesänä hylkeet pärjää paremmin kuin oravat. Toki sen verran tiukkasävyinen oli ohjeistus työterveydestä, että hieman sen jäätelön jälkeen kolkutti omatuntoa, mutta minkäs teet. Jotenkin täällä pitää selviytävä. Jos jotain posittivista tästä hakee niin eipähän ole vaaraa saada auringonpistosta.

2 kommenttia:

  1. Muuten niin samaa mieltä kaikesta, mutta siellä jääkarhun purseessa on erittäin huomattavasti lämpimämpi kuin tuolla ulkona! Jos et usko niin kokeile!

    VastaaPoista
  2. Totta, hieman tuo jääkarhun ahteri vertaus ontuu :D

    VastaaPoista