maanantai 20. huhtikuuta 2015

Keskiolut pois kaupoista!

Keskustalainen aivopieru!


Keskusta haluaa poistaa keskioluen ruokakaupoista ja palauttaa sen myynnin takaisin Alkoon, selviää puolueen julkistamasta vaaliohjelmasta.

Puoluesihteeri Timo Laaninen vahvistaa asian ja toteaa, että asia nostetaan esille myös hallitusneuvotteluissa.


Tämä Suomen nykyinen alkoholipolitiikka on kuin huonosta mykkäfilmistä. Verokorotukset, myynnin rajoittaminen ja tuontirajojen kiristäminen aiheuttaa vain päinvastaisen lopputuloksen mihin pyritään. Miksei suoraan määrätä epäterveellisten elämäntapojen vero, jolla katetaan tämän "juoppokansan" terveysmenot. Itseaiheutetuista sairauksista joutuisi maksamaan kalliimman hinnan ja that's it? Sen lisäksi alkoholiveroa voisi nostaa reilusti ylöspäin. Sillä kiihtyisi tietenkin "Viron ralli" entisestään, mutta onneksi Virokin on nostamassa alkoholiverojaan. Toisekseen keskioluen Alkoon siirto lisää syrjäseuduilla asuvien ihmisten eriarvoisuutta. Heidän saunaoluen hakureissuista tulee kohtuuttoman pitkiä, tai se muuttuu jopa mahdottomaksi. Nimittäin julkisenliikenteen tuet on poljettu sille tasolle, ettei sieltä Pohjois-Karjalan perämetsistä kulje linja-auto Kajaaniin kuin kerran kuukaudessa. Viedään pahimman työttömyysalueen asukkaiden viimeisetkin ilot ja näin ollen usko parempaan tulevaisuuteen. Tämä kaikki kertoo vain kehä kolmosen sisällä vaikuttavien päättäjien vieraantumisesta normaali ihmisten todellisesta elämästä.


Onneksi eduskuntavaalit ovat ohi ja onnea keskustan murskavoitolle! Moni on liittänyt keskustan Juha Sipilän myötä lestadiolais puolueeksi, jonka arvot ja tavoitteet tulevat kyseisen uskontokunnan opeista. Tiedä häntä, mutta tämä holhouspolitiikka on tietenkin omiaan antamaan lisä pontta kyseiselle väitteelle.


Oli miten oli, siitä huolimatta itseäni ei haittaa vaikka se sixpack maksaa veronkorotuksien jälkeen nykyistä kaksi euroa enemmän ja mäyräkoira neljä euroa enemmän. Jos minä sen saunaoluen tahdon niin ostan sen maksoi mitä maksoi, mutta jollain nämä sietämättömälle tasolle nousseet terveysmenot on katettava. En yhtään ihmettele niiden nousua, kun väkipakolla siirretään kunnallisen terveydenhoidonpiiriin kuuluvia hoitoja yksityiselle puolelle valtion varoin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti