torstai 2. huhtikuuta 2015

Pääsiäinen pitäisi kieltää lailla!

Pääsiäinen!


Edessä on kevään tärkein juhlapyhä sikermä. On pitkäperjantai, lankalauantai, krapulasunnuntai ja maanantai, eli 2.krapul...eikun pääsiäispäivä. Yhtä juhlaa siis. Olen miettinyt kytätessäni raeruohon kasvua, että miksi tätä oikeasti vietetään. Vaimolla on ainakin älytön stressi koko pääsiäisestä ja sitä myötä myös minulla. Hän nimittäin hokee vähän väliä, "munat pitää laittaa piiloon". Sillä sekunnilla hätkähdän ja katson näkyykö minun munat. Ei ole onneksi näkynyt, housut on olleet joka kerta jalassa. Arvatkaapa minkälainen stressi siitä itselle tulee pitkän päälle?!? Olo on kuin itsensä omantunnon omaavalla itsensä paljastajalla.


Pääsiäinen on mielestäni munantuottajien salaliitto ihmiskuntaa vastaan. Pelotellaan kunnon ihmisiä mm noita-akoilla, jotka käsittääkseni poltettiin roviolla jo keskiajalla.  Toisekseen jos niitä on niin mitä helvettiä se akka tekee sillä kahvipannulla ja kissalla??? Mielestäni tuollainen luudalla lentely kissa kyydissä täyttää itsessään jo eläinrääkkäyksen tunnusmerkit! Pitäisi kieltää lailla koko homma!


Jotkut "kulttuurit" menee vastaavasti aivan sekaisin pääsiäisestä. He paastoavat porukalla muka 40 vuorokautta. Totuushan on, että he alkavat syömään joka päivä auringon laskettua ihan "sikana". Tuollainen toiminta on itsensä huijaamista pahimmasta päästä!!! Minä luulen, jos mennään kysymään satunnaisilta bingo-bangolta ja alihassanilta, että mitenkäs paino on laskenut "paaston" aikana? Todennäköisesti se on vaan noussut, sillä tuollainen pelkkä yösyönti lihottaa aika rajusti ja epäsäännöllinen ruokailurytmi pistää aineenvaihdunnan aivan sekaisin. Tuloksena painonnousu ja keskivartalolihavuus! Epäterveellistä hommaa koko pääsiäinen. Valtava stressin aiheuttaja ja itsensä huijaamista pahimmasta päästä.


Siihen erääseen satuun en jaksa ottaa kantaa. Siinähän on aasilla ratsastamista, vai oliko se muulilla. Öljymäkiä ja petollisia kavalluksia. Raskaita juttuja kaiken kaikkiaan ja uhkaavia käskyjä kymmenittäin.


Kun tähän kaikkeen lisätään tipuja, pajunkissat ja mämmit niin riittää ohjelmaa isompaankin tarpeeseen. Kaikesta huolimatta, hyvää pääsiäistä kaikille tasapuolisesti :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti