keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Työssä jaksaminen!

Olisipa jo perjantai!


Oletko sinä sellaisessa ammatissa mistä nautit? Onneksi olkoon, sillä olet onnellisessa asemassa. Nykypäivän Suomessa työpaikallaan pahoinvoivia ihmisiä tuntuu riittävän. Aina on jokin asia päin pestä, jos ei muu niin palkka. Itse aloitin työuran 90-luvun puolessa välissä. Silloin kuuntelin vanhempien työkavereiden jupinaa ja ihmettelin suuresti, miksi he valittavat, sillä heillä on kuitenkin työpaikka. Näin vanhemmalla iällä olen tullut siihen lopputulokseen, että 80-90 lukujen taitteen lama ahdisti heitä vieläkin. Epävarmuus omasta taloudesta sairastuttaa ihmisen henkisesti ja loppujen lopuksi myös fyysisesti.


Nykypäivänä seuratessani ihmisiä, tämä sama ilmiö on nostanut taas päätään. Ihmisten pahoinvointi on kasvamaan päin ja hyvässäkin työpaikassa löydetään enenevissä määrin puutteita. Ainoa asia mikä saa jaksamaan on seuraavat viikonloppuvapaa tai muu vastaava.


Sitä vaan, että onkohan tämä kovin terveellistä pitkän päälle? Ei ole, sillä kun tähän henkiseen tuskaan lisätään Suomen pitkä ja kylmä talvi niin haudankaivajilla riittää työtä ylitöiksi asti.


Itse teen vaaralliseksi luokiteltavaa työtä suhteettoman huonolla liksalla työn vastuuseen nähden. Täytyy tunnustaa, itseänikin vituttaa aina välillä, mutta loppujen lopuksi, elämä on valintoja täynnä.


Työhyvinvointiin voi vaikuttaa myös itse, harrastamalla vapaa-ajalla sellaisia juttuja mistä tykkää, se auttaa jaksamaan. Tämän lisäksi työkykytoimintana terveyttä edistävää omaehtoista liikuntaa niin huonossakin työssä jaksaa paljon paremmin. Se että työpäivän jälkeen lysähdät voipuneena sohvalle ei edistä omaa hyvinvointia. Sen saman kahden tunnin sohvalla istumisen voi käyttää myös itseensä panostamiseen. 45 minuutin liikunta, on se sitten hyötyliikuntaa tai kuntoliikuntaa, sillä saa hienosti nollattua päänupin ja olo on kuin eri ihmisellä, kokeilkaapa ;)


-elämä on valintoja täynnä-Ei kommentteja:

Lähetä kommentti