perjantai 10. marraskuuta 2017

Hyvinkää, uudenmaan helmi!Tänään ohjelmassa maakuntamatkailua ja kohteena aina yhtä iloinen uudellamaan pohjoisosassa sijaitseva Hyvinkää, ruotsiksi Hyvinge, mikä on aina tärkeää tässä kaksikielisessä maassa. Pakko oli hieman ennakkoon tutustua tähän uudenmaan helmeen, siis mitä siltä odottaa. Hyvinkäällä asuu wikipedian antamien tietojen mukaan noin noin 47000 ihmistä. Luku on mielestä täysin hatusta vedetty, sillä tämän kyläpahasen ohi muutaman kerran junalla ajaneena asemalla ei näkynyt kuin muutamia eläkeläisiä. He eivät tunnetusti pysty lisääntymään, joten asukaslukuun on todennäköisesti laskettu mukaan myös heidän mahdolliset muilla paikkakunnilla asuvat lapset, lapsenlapset, heidän lemmikkinsä ja joskus Hyvinkäällä asuneet, mutta järkiinsä tulleet poismuuttajat. Sen verran hiljainen kylä ja vajaat viisikyt tonttua, p*ska puhetta. Mitäpä muuta Hyvinkäästä voisi kertoa. Googleen kun laittaa hakusanaksi tämän eläkeläisten paratiisin niin ensimmäisten hakutulosten joukosta hyppäsi silmille "Hyvinkään kovatuloisin tienasi yli kaksi miljoonaa euroa". Tämähän kertoo karua tarinaa siitä, että Hyvinkäälläkin asuu samanlaisia kateellisia perser...siis ihmisiä kuin muuallakin suomenniemellä.

Se mikä on aina tärkeää kertoa, Hyvinkäällä myös urheillaan, siellä pelataan nimittäin pesäpalloa korkeimmalla mahdollisella sarjatasolla "maailmassa". Hyvinkään tahko, mikä kuulostaa enemmänkin maamiesseuralta tai kyläsepänpajalta pitää Hyvinkään lippua korkealla tässä älyttömimmässä urheilulajissa mitä minä tiedän. Mielestäni tämän lajin kehittäjä ei ole kehittänyt sitä selvinpäin. On pesiä, paloja, haavoja, ajolähtöjä, kunnareita ja siinä sivussa hakataan mailalla palloa taivaantuuliin. Se on tietenkin jokaisen oma asia mitä haluaa harrastaa, mutta rajansa kaikella. Paikkakunnalla on myös jalkapalloseura Hyvinkään palloseura, minkä Hyvinkääläiset ovat kekseliäästi lyhentäneet HyPS:ksi. Liekkö nimen syytä, mutta menestystä ei ole kuitenkaan tullut niin kuin monet paikalliset jalkapallon ystävät varmasti ovat toivoneet, sillä he pelaavat vain maakuntasarjaa, 3-divaria tai jotain. Siitä on vielä matkaa suurille areenoille ja mestareidenliigaan. Tsemiä kuitenkin, kyllä ne unelmat vielä toteutuu, onhan jalkapallo kuitenkin kansainvälisesti arvostettu laji pesäpalloon verrattuna. Muuta en nyt osaa Hyvinkäästä kertoa, paitsi yhden jutun mikä osui silmään, nimittäin Hyvinkään vaakuna. Siitä tuli kaukaa ja äkkiä katsottuna mieleen kolme päällekkäistä koiranp*skaa naamioituna ketunhänniksi sinisellä pohjlla.


  • Joka tapauksessa hieno paikka varmasti ja suosittelen vierailemaan vaikken itse siellä varsinaisesti vielä ole käynytkään. Jollei muuten niin ohi kiitävästä junasta pääsee aina nopeasti ja kivuttomasti ihailemaan tätä Riihimäen kaatopaikaksikin kutsuttua pitäjää. Jos oikein hyvä tuuri käy niin heille jotka tykkäävät bongailla julkisuuden henkilöitä Hyvinkäälläkin voi törmätä sellaiseen. Juu juu, oikeasti. Hevosmiesten tietotoimisto tietää nimittäin kertoa, että siellä asustaa ehkä yksi suomen kuuluisimman poikabändin jäsen, nimittäin XL5 yhtyeessä vaikuttanut Mica c:llä, niinpä. Tälläistä kaikkea. Innolla odotan, että pääsen tänään tutustumaan oikeisiin Hyvinkääläisiin ihmisiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti