lauantai 3. maaliskuuta 2018

Kesätyö!Keskustelin nuorimman pojan kanssa eilen kesätöistä, tai tämä keskustelu on jo aloitettu joulukuun lopussa viime vuoden puolella, mutta eilen oli sellainen välitilinpäätös, eli mitä hän on saanut aikaan tämän noin kahden kuukauden aikana asian suhteen. Noh, jouduin toteamaan, että hän oli saanut aikaan tasan tarkkaan sen yhden hakemuksen mikä me tehtiin yhdessä vähän niin kuin harjoitusmielessä silloin vuoden vaihteen jälkeen. 

Siinä kun kuuntelin hänen kertomustaan niistä syistä miksi hän ei ollut saanut aikaan muita hakemuksia saatikka käynyt kyselemässä yrityksistä niitä kesätöitä niin täytyy sanoa, että olen ylpeä hänestä. Itselle ei olisi nimittäin tullut mieleenkään keksiä sellaisia tekosyitä mitä hän minulle seposti. Lisäksi keskustelun aikana huomasin sen, että hän on hyvä siirtelemään asioita, keneen lie tullut. Eli minkä voisit tehdä tänään niin voi yhtä hyvin tehdä myös ensiviikolla, tai jopa sitä seuraavalla viikolla varsinkin, jos kyseinen homma ei satu kiinnostamaan pätkääkään tai sitten hyvin vähän. Lisäksi ne saattaa unohtuakin ja siitä syystä ne ei sitten tule enää mieleen kun on muitakin kiireitä. 

Ymmärrän kyllä, että 17-vuotiaalla pojalla on muitakin kiinnostuksen kohteita kuin kesätyöt varsinkin kun eläminen ei maksa mitään ja rahaa saa suunnilleen kun pyytää. Niinpä niin, elämä on. Eihän siinä auttanut muu kuin potkia häntä perseelle ja tsempata venymään asian suhteen. Hän lupasi yrittää tehdä lisää näitä hakemuksia tulevan viikon aikana. Saa nähdä miten siinä käy, sillä nuorella herralla on ollut tässä kaksi kuukautta, joka on 1440 tuntia aikaa tehdä näitä hakemuksia onnistumatta siinä niin täytyy sanoa, että olen hieman skeptinen näiden uusien lupausten suhteen. Aikaahan näiden hakemusten tekeminen ei häneltä paljoa vie, korkeintaan muutaman tunnin, varsinkin kun CV on jo valmiina mihin pitää tehdä vain pieniä muutoksia kohteesta riippuen. 

Pakkohan niitä kesätöitä ei ole saada, enemmänkin tässä on kyse vastuun ottamisesta itsestään ja kokemusten kartuttamisesta kun joutuu menemään omalle epämukavuusalueelle. Vaikka kyseessä onkin supliikki ja varsin fiksun oloinen nuorimies niin silti työnhaku ja varsinkin niiden kyseleminen vaatii normaaleista arkirutiineista poikkeamista ja se on aina haastavaa. Jos kesätöitä ei tästä "kovasta" yrittämisestä huolimatta löydy niin minulla on hänelle kesätyö, nimittäin meidän talouden nurmikonleikkuu vastaava. Omasta mielestä se on ehkä yksi epämiellyttävimmistä asioista maailmassa ja jos sen hoitaa joku muu kuin meikäläinen niin piha saattaa pysyä siistinä koko tulevan kesän. Itse nimittäin siirtelen sen leikkuuta mielelläni ja näin ollen nurmikko on koko kesän yleensä ylipitkä kuin nälkävuosi niitä harvoja päiviä lukuunottamatta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti