maanantai 5. maaliskuuta 2018

Liikunta on epäterveellistä!

Joo tosiaan, tässä on meikäläisen viimeisimmästä hiihtokerrasta aikaa melkein kaksi kuukautta. Ensiksi repesi pohje, sitten iski laatuaan hieman riskimpi miesflunssa ja sen jälkeen alkoikin tämä beast from the east, eli siperian pakkaset. Kun lämpömittari näyttää yli kymmenen asteen pakkasia niin meikäläiseltä jää lähtemättä ladulle, koska tiedän sen, että sormet ja varpaat paleltuu alta aikayksikön. Joskus aikoinani "pienenä tyttönä" nimittäin palellutin nämä kyseiset raajojen jatkeet, joita myös sormiksi ja varpaiksi kutsutaan niin huolella, että nykyään tarvitsee melkein kesälläkin käyttää villasukkia ja lapasia. On nimittäin kohtuu herkät kylmälle ja Suomen säät ovat nykyään mitä ovat vuoden ajasta riippumatta.

Nyt kun pakkaset ovat lauhtuneet niin huomenna olisi tosiaan tarkoitus lähteä sivakoimaan pitkästä aikaa. Tänään ei jouda, tai joutaisi kyllä, mutta illalla on edessä myös salitreeni ja hiihto ei oikein sovi sen kanssa yhteen samana päivänä. Hiihto ja varsinkin luisteluhiihto mitä harrastan on lajina sellainen, että se vie aika tehokkaasti kaikki voimat ja syö energiavarastot tyhjiksi koko kropasta. Tämähän teitäisi sitä, että salilla tarviis käydä sen jälkeen ainoastaan heilutelemassa pelkkiä käsi ja se olisi siinä. Paita märkänä ja alakoulu ikäiset pojat katsoisivat, että olipa siinä tosi heikko setä ja alkaisivat nauramaan sekä pilkkaamaan. Eli toisin sanoen hiihto ja salitreeni samana päivänä ei palvele tarkoitustaan. Toki eihän tässä mitään huippu urheilijoita olla, mutta joku järki näissä harrastuksissa pitää olla.

Nämä viimeiset kaksi kuukautta ovat olleet sellaista tyhjäkäyntiä ettei mitään rajaa. Sen kuitenkin päätin, jos huomisen jälkeen iskee heti joku tauti, tai repaää joku raaja harrastaessa niin poltan samantien salikortin, sukset ja salbandymailan takassa ja alan harrastamaan vaikka kirjeshakkia, tai jotain muuta missä ei tule hiki. Loppuu tämä vammakierre, sillä näyttäisi siltä, että mitä enemmän tulee ikää niin sitä epäterveellisemmäksi tämä kaikennäköinen liikkuminen käy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti