tiistai 19. tammikuuta 2016

Pientä pintaremonttia!

On se vaan uskomatonta miten kaiken maailman pienet, tai pienet ja pienet, mutta remontit kuitenkin tahtovat laajeta isommiksi mitä alunperin on suunniteltu. Kaikkihan alkoi siitä, kun alakerrassa sijaitsevan huoneiston olohuoneessa alkoi satamaan vettä keskellä kirkasta päivää. Noh, meiltähän se s**tanan vesi oli peräisin, sillä olohuoneen nurkassa pönöttävä, 300 litraa vettä sisällään pitävä akvaario oli alkanut tyhjenemään omia aikojaan. Akvaarion ulkoisen suodatinpumpun tiiviste oli pettänyt ja se pumppasi iloisesti vettä ympäriinsä. Vahingothan sattuvan yleensä silloin, kun kukaan ei ole kotona, niin tässäkin tapauksessa. Ainoastaan kissa ja akvaariossa asuva kilpikonna olivat paikalla todistamassa vahinkoa, mutta eivät mokomat osanneet tehdä asialle mitään, ihme ötököitä. Onneksi alakerran asukkaat olivat kuitenkin kotona, sillä lattialle ja siitä rakenteiden kautta alakertaan valunutta vettä olisi voinut olla huomattavasti enemmänkin. Ainoastaan 100 litraa ehti valua sille kuulumattomaan paikkaan, ennen kuin naapurin paikalle hälyttämä vaimoni ehti töistään kotiin. Olenkin jälkeenpäin ihmetellyt, ettei vaan hänen suonissaan kiertäisi Jamakalaista pikajuoksia verta, kun oli niin ripeästi paikalla. Ei kuulema ollut pelkoa siitä, sillä tarvittaessa Suomalainenkin nainen osaa olla nopea, niinpä niin. Joka tapauksessa, tässä vahingossa huomattiin, ettei tällainen toisen maailmansodan jälkeen rakennettu puurakenteinen pienkerrostalo ollutkaan suunniteltu vedenpitäväksi, ainakaan olohuoneen osalta.
Tästä kaikesta on aikaa suunnilleen vuosi ja tällä hetkellä remontti etenee jo toisessa päässä huoneistoa, sillä yhden huoneen uudet pinnat saavat muut huoneet näyttämään aikansa eläneiltä, ainakin vaimon mielestä. Toivottavasti vaimo ei saa päähänsä, että minäkin olen alkanut näyttää uuden sisustuksen rinnalla aikani eläneeltä ja vaihtaa pian nuorempaan. Syyksi sellaiseen voisi kelvata vaikka "herra ei enää sovi sisustukseen". Ainahan sellainenkin riski on olemassa, mutta nyt aletaan kuitenkin olemaan loppusuoralla remontin suhteen ja vaihto aikeita ei ole vielä ilmennyt, joten paljon uutta ja hieman vanhaa näyttää olevan ihan ok, vaikka olohuoneen tehosteseinän tapetti pitäisi kuulema vielä vaihtaa toisenlaiseksi.
 
Remontointihan on aluksi ihan kivaa, mutta töiden, harrastusten yms hulabaloon ohella se alkaa käymään pitkän päälle työlääksi, kun ei tahdo aika riittää ihan kaikkeen. Kyllähän kaikennäköisissä tv-ohjelmissa remontit saadaan näyttämään niin helpoilta ja hauskoilta, mutta totuus on ihan toinen. Joten Remontti-Reiska ja pientä pintaremonttia ohjelman Aleksi Sariola, haistakaa pitkä......

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti