torstai 14. tammikuuta 2016

Powerball!

Hallitus on yli puoli vuotta väittänyt, että Suomen kilpailukykyongelma ajaa maan konkurssiin. Kilpailukyvyn nostamiseen ajetaan pakkolakeja, jotka ovat sekä Suomen lakien, että meidän asioista päättävän EU:n määräysten vastainen. Jos nämä pakkolait menisivät läpi niin kärsivä osapuoli olisi mm. pienituloiset, eli 95% Suomen kansasta.
Se mikä tässä ihmetyttää, samaan aikaan kaiken maailman talousasiantuntijat väittävät, että tämä samainen hallitutuksen toimesta parjattu Suomen kilpailukyky onkin yksi maailman parhaista. Siis mitä v**tua. Jopa tällainen hieman lyhyemmällä matematiikalla maailmalle ponnistanut alkaa miettimään, että kumpi ei osaa laskea, hallituksen asettama virkamiesryhmä, vai nämä kymmenet julkisuudessa esiintyneet talouden professorit?!?


Hallitus miettii tämän kaiken keskellä myös muita säästökeinoja, esimerkiksi kansalaisten kokoontumisvapauden kieltämistä lailla, tai ainakin rajoittamista. Olisi hauska tietää mitkä olisivat keinot erilaisten "toriparlamenttien" hajoittamiseksi. Ulkonaliikkumiskielto olisi varsin tehokas keino ja tämän lisäksi uhkaaminen vankeudella esimerkiksi porukassa lenkkeileviä urheiluseuran joukkueita. Suomen tuntien ja varsinkin tämän maan sääntöviidakon niin eiköhän kohta jouduta tekemään turvallisuusselvitys kaiken maailman taloyhtiöiden talkoopäivistäkin. En yhtään ihmettelisi.

Toki ymmärrän, että tällä halutaan rajoittaa kansalaisten harjoittamaa omankädenoikeutta tässä pakolaisongelmassa, sillä sosiaalinen media ja tämä vaikeasti vammautunut MV-lehti lietsovat propaganda uutisillaan ihmisten vihaa. Onhan se hyvä, että rikoksista uutisoidaan, mutta jos lähdetietoja ei vaivauduta tarkastamaan niin väkisinkin se johtaa valheelliseen uutisointiin ja jossain vaiheessa syyttömätkin joutuu kärsimään.


Haluaisin antaa nykyiselle hallitukselle pienen vinkin, mikä sopisi tähän eipäs-juupas vatulointiin kuin nyrkki silmään. Seuratkaa maailmaa. Jenkeissä arvottiin eilen lähes 1,5 miljardin lottopotti ja oliko Suomella yhtään riviä siinä sisässä? Todennäköisesti ei ollut. Tuo 1,5 miljardia olisi helpottanut tämän maan tilannetta kummasti. Olisi varaa elättää köyhät, pakolaiset ja rikkaillekin jäisi paljon enemmän jaettavaa. Mahdollisuus tuollaisen potin voittamiseen on häviävän pieni, mutta niin on näiden pakkolakienkin läpi meneminen. Yhteistyö on keino saavuttaa jotain. Tämä lenkkeilevä urheiluseuran porukka, jota hallitus pitää mahdollisena uhkana pakolaisten turvallisuudelle, he eivät kiistele keskenään. Heillä on yhteinen tavoite, tehdä yhteistyötä niin hyvin, että he saavuttavat YHDESSÄ asettamansa tavoitteen olla mahdollisesti voittajia. Voittava joukkuekin tarvitsee johtajan, mutta hyvä johtaja osaa kuunnella muita ja pelata osana joukkuetta. Vastaavasti uhkaileva johtaja vie joukkueelta itsetunnon ja johtaa pahimmillaan joukkueen hajoamiseen. Kiistely vie huomion pois itse asiasta ja tavoitteiden saavuttaminen käy mahdottomaksi. Suomen pitäisi ottaa U-20 jääkiekkojoukkueesta mallia. Mahdottomalta vaikuttavat tavoitteet on mahdollista saavuttaa, kun kaikki on asiasta samaa mieltä ja antavat kaikkensa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti