perjantai 29. toukokuuta 2015

Kauko Röyhkä!

Yksi päivän parhaista uutisista, Röyhkä jätti facebookin. Nostan hänelle oikeasti hattua, sillä hän teki sellaisen teon mitä suurin osa ihmisistä ei uskaltaisi tehdä. Nykyisin ihmisten sosiaalinen elämä pyörii enenevissä määrin sosiaalisessa mediassa. Facebookissa lähetellään kaveripyyntöjä ihmisille joita ei edes tunneta, jonka jälkeen luullaan olevamme tuttuja keskenämme, tai vähintään puolituttuja. Kyttääminen ja ahdistelu ovat vastaavasti näitä ikäviä lieveilmiöitä, joita valitettavasti esiintyy jonkin verran.


Itsekin kuulun "someihmisiin" ja usein tällaiset puolitutut ihmiset tulevat luokseni ja avaavat keskustelun minun facebook päivityksistäni. Se kertoo miten paljon ihmiset siellä roikkuvat, ja sen miten paljon toisten asiat heitä kiinnostavat. Jokainen tiedostaa facebookiin liittyessään, että saa heittää yksityisyydelle hyvästit ja jokainen joka haluaa nähdä sinun sinne lataamat kuvat näkevät ne.


Joku järkevä on joskus sanonut, ettei kukaan neurologisesti terve, yksityisyyttään kunnioittava koske facebookiin edes pitkällä tikulla, hän on tietyllä tapaa oikeassa. Siitä huolimatta facebook on täynnä neurologisesti häiriintyneitä ihmisiä, miksi? Koska kaikki muutkin ovat siellä. Ihminen on laumaeläin, joka on luonnostaan utelias. Facebook on tätä päivää ja tulevaisuudessa vastaava vaikutuskanava voi olla jokin muu. Kaikki loppuu aikanaan, vai miten se meni. Tälläinen blogi kirjoittelu voidaan laskea samaan kastiin sillä erotuksella, että näitä näyttää seuraavan aika moni muukin kuin pelkästään hyvänpäivän tutut. Tämäkin on tietenkin omavalinta kysymys. Olen kuullut monta kertaa, kun ihmiset toteavat, " kaukana on ne ajat, kun ihmisiä sai kiinni ainoastaan lankapuhelimilla tai käymällä oven takana koputtelemassa". Se kertoo tietyllä tapaa siitä ikävästä aitoa oikeaa sosiaalista elämää.


Itselle on alkanut muodostua vastaavia fiiliksiä kuin Röyhkälle. Kysymys kuuluu, uskallanko sanoa itseni irti tästä Facebookista?!? Jonain päivänä sen teen, tai sitten en. Itselle on ihan sama, jos ihmiset haluaa kytätä, kytätkööt jos saavat sillä sisältöä elämäänsä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti