torstai 28. toukokuuta 2015

Maistuisi varmaan sullekin!


Helsingin yliopiston sosiaalitieteiden laitoksen tuoreessa väitöskirjatutkimuksessa Elina Mäenpää on tullut siihen lopputulokseen, että nykyään voi päästä ammattikoulupohjaltakin maistamaan miltä se maisteri maistuu. Suhtautumiseni hallituksen 600 miljoonan leikkauksiin koulutuksesta muuttui tämän uutisen luettuani.


http://m.taloussanomat.fi/ihmiset/2015/05/28/naiselle-kelpaa-nyt-vahemman-oppinut-mies/20156742/139


Joskus ihmetyttää näiden yliopistojen tekemät tutkimukset, joiden lopputulos on sama minkä suurin osa ihmisistä tietää jo valmiiksi. Tämä tutkimus yllättää siinä mielessä, että normaalisti puolisot valitaan samasta sosiaalisesta piiristä. Toisi sanoen yliopisto opiskelijat pariutuvat todennäköisemmin keskenään, mutta hyvähän se on laajentaa reviiriä ja antaa ammattikoululaisille ja muille keskiasteen käyneille mahdollisuuden näyttää kyntensä ja myös toisin päin.


Loppupelissä ammatti ei ihmistä pahenna. Jokainen työ tarvitsee tekijänsä. Siwan kassa tekee yhtä tärkeää työtä kuin lääkärikin. Lääkäri pitää huolta ettei ihmiset menehdy sairauksiin ja Siwan kassa pitää huolen ettei ihmiset kuole nälkään. Ihminen on vaan kehittänyt tällaisen luokkayhteiskunnan, jossa ihmisten paremmuus arvostellaan mm. ammatin perusteella. Loppupelissä se on todella väärin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti